Kur polli lopa

Hamdi Nuhiju A polli lopa, do të ishte pyetja më adekuate? Jo, nuk është koha! Por ju konfiskua pasaporta. Ndoshta do t`i merret edhe dhuntia-mundësia-shkathtësia për të prodhuar qumësht. Pse nuk po

Më shumë

Ku fle lepuri?

Hamdi Nuhiju Maqedonia e Veriut ka nisur rrugëtimin e saj drejt Bashkimit Evropian, tashmë e pavarur prej vetove dhe bllokadave të ndryshme prej shteteve fqinje dhe jo fqinje. Fitorja më e madhe

Më shumë

Mërgimtarët

Hamdi Nuhiju – Çka paska ndodh ? Çka janë mbledh kaq shumë njerëz në qytet? Më pyeti një natë gruaja ime. – Kanë ardhur mërgimtarët, ia ktheva. E di, ato njerëz shqiptarë

Më shumë

Heroi i heshtur Gani Sylaj

Kujtesa i mban gjallë popujt. Kujtesa është ajo që e ka mbajtur të gjallë Kosovën. Por siç e dimë të gjithë, kujtesa ka shumë dimensione. Por ai më i rëndësishmi, më i

Më shumë

Dëshmori pa fotografi

E kam pasur shok klase në shkollën fillore. Gjithë vitin vinte në shkollë me të njëjtat rroba dhe këpucë, ngase familja e tij jetonte në kushte të varfërisë ekstreme. Kur erdhi koha

Më shumë
1 2 3 8