GazetaMax
Uncategorized

FBI: Koreja e Veriut qëndron pas vjedhjes së madhe të marsit të kriptomonedhave

Byroja Federale e Hetimeve të SHBA (FBI) pretendon se Koreja e Veriut qëndron pas grabitjes së madhe të kriptomonedhës muajin e kaluar, kur u minuan 620 milionë dollarë monedha dixhitale.

“Hetimi ynë ka treguar se vjedhja prej 620 milionë dollarësh e raportuar më 29 mars është grupi Lazarus dhe APT38, subjekte pranë Koresë së Veriut”, tha FBI në një deklaratë.

“Sipas deklaratës, Byroja, së bashku me Departamentin e Thesarit të SHBA-së dhe partnerë të tjerë qeveritarë, do të vazhdojnë të ekspozojnë dhe luftojnë aktivitetet e paligjshme, duke përfshirë krimin kibernetik dhe minierat e kriptomonedhave, përmes të cilave fondet i sigurohen regjimit të Phenianit”.

Nga vjedhja janë prekur edhe lojtarët e lojës online “Ex Infiniti”. Objektivi i hajdutëve ishte i ashtuquajturi “Programi Bridge” përmes të cilit lojtarët lejohen të shkëmbejnë kriptovalutat për një lloj tjetër monedhe dixhitale.

“Programet urë” konsiderohen të jenë një rrezik potencial në industrinë e IT, pasi dihet pak për sigurinë e tyre në përdorim.

Related posts

Konotacioni pozitiv-negativ pse po bëjnë dasëm cullak ASH me deklaratën e Bekim Sali

e-max

A mund ta zbatojë Putini skenarin ukrainas në Ballkan? Deshifrimi diplomatik dhe ushtarak i një paralajmërimi të ri rus

e-max

WhatsApp bëhet një rrjet social? Mark Zuckerberg njofton ardhjen e Komuniteteve

e-max

Leave a Comment

Uncategorized

FBI: Koreja e Veriut qëndron pas vjedhjes së madhe të marsit të kriptomonedhave

Byroja Federale e Hetimeve të SHBA (FBI) pretendon se Koreja e Veriut qëndron pas grabitjes së madhe të kriptomonedhës muajin e kaluar, kur u minuan 620 milionë dollarë monedha dixhitale.

“Hetimi ynë ka treguar se vjedhja prej 620 milionë dollarësh e raportuar më 29 mars është grupi Lazarus dhe APT38, subjekte pranë Koresë së Veriut”, tha FBI në një deklaratë.

“Sipas deklaratës, Byroja, së bashku me Departamentin e Thesarit të SHBA-së dhe partnerë të tjerë qeveritarë, do të vazhdojnë të ekspozojnë dhe luftojnë aktivitetet e paligjshme, duke përfshirë krimin kibernetik dhe minierat e kriptomonedhave, përmes të cilave fondet i sigurohen regjimit të Phenianit”.

Nga vjedhja janë prekur edhe lojtarët e lojës online “Ex Infiniti”. Objektivi i hajdutëve ishte i ashtuquajturi “Programi Bridge” përmes të cilit lojtarët lejohen të shkëmbejnë kriptovalutat për një lloj tjetër monedhe dixhitale.

“Programet urë” konsiderohen të jenë një rrezik potencial në industrinë e IT, pasi dihet pak për sigurinë e tyre në përdorim.

Related posts

Apple ‘rrëzohet’ nga froni, nuk është më kompania më me vlerë në botë

e-max

BE miraton rregulloren e internetit për gjigandët e teknologjisë

e-max

WhatsApp po vjen me përmirësime për mesazhet me zë

e-max

Leave a Comment