GazetaMax
Uncategorized

Ja sa do të jetë vlera e Bitcoin në vitin 2025

Sa do të jetë vlera e Bitcoin në vitin 2025
Bitcoin (BTC), kriptomonedha e parë dhe më e suksesshme në botë, ka pasur një histori të madhe për sa i përket çmimit.
Shumica e njerëzve nuk e kishin parashikuar që Bitcoin mund të arrinte aq lart sa arriti gjatë 2021. Pikërisht, BTC arriti në 64,000 dollarë në prill të 2021, duke arritur pikën historike prej 1 trilion dollarësh në kapitalizimin e tregut. Shumica besojnë se një nga arsyet kryesore që BTC pati këtë rritje të jashtëzakonshme të rritjes ishte përgjysmimi i numrit të BTC i vitit 2020. Rritja e BTC pati kaq shumë ndikim në të gjithë tregun e kriptove, duke rritur çmimet edhe të kriptomonedhave të tjera. Por çdo ecuri rritëse pasohet nga një rënie, dhe për fat të keq për mbajtësit e BTC, çmimi ka rënë në rreth 37,000 dollarë që nga 1 qershori 2021. Siç thuhet në blogun e boteve të tregtimit të kriptove, nuk ka konsensus nëse viti 2022 do të jetë rritës ose rënie në tregun e kriptove. Por një rënie në çmimin e BTC nuk do të thotë domosdoshmërisht se investitorët po humbasin para. Në fakt, investitorët mund të përfitojnë nga kjo rënie e çmimit dhe ndoshta tw fitojnw në tw ardhmen.
Faktorët e çmimeve të BTC në 2025
Oferta dhe Kërkesa
Çmimi i një aktivi sillet rreth ofertës dhe kërkesës. BTC ka një furnizim të kufizuar prej 21 milion, me 18.7 milion tashmë në qarkullim. Për shkak të kësaj, çmimi i BTC nuk është inflacionist, ndryshe nga Ethereum, i cili ka një furnizim të pakufizuar. Për shkak të përgjysmimit të ardhshëm të BTC që është planifikuar të ndodhë në vitin 2024, furnizimi i BTC bëhet shumë më i rrallë. Një mungesë në ofertë ka të ngjarë të pasohet nga një rritje çmimi, siç ishte rasti në ecurinë e rritjes të 2021. Nga ana tjetër, kërkesa për BTC rritet ndërsa pranohet më shumë në botë. Shumë kompani në vende të ndryshme tani po pranojnë BTC si një mjet pagese. Kjo rritje e kërkesës shkakton edhe një mungesë, e cila më pas pasohet nga një rritje e çmimit. Pra, një ulje e ofertës dhe një rritje e kërkesës nga përgjysmimi i BTC-së në vitin 2024 mund të shkaktojë një tjetër ecuri rritëse në 2025.
Përshtatja e Blockchain
Sistemi më i madh online i pagesave Paypal vitin e kaluar u lansua në platformën e tyre që Njerëzit mund ta blejnë drejtpërdrejt përmes kriptomonedhave të aplikacionit të tyre. Paypal ka në botë më shumë se 400 milionë përdorues aktivë, gjë që e bën tërheqës dhe të lehtë për shumicën e njerëzve blerjen dhe mbajtjen e kriptomonedhave. Vetëm në tremujorin e katërt të 2021 Paypal ka raportuar 277 miliardë dollarë në vëllimin e përgjithshëm të pagesave.
Kostot dhe shpërblimet e minierave
Përgjysmimi i BTC gjithashtu ka një ndikim në procesin e minierave të BTC. Tashmë në vitin 2021, nxjerrja e BTC-së është shumë e shtrenjtë dhe ndonjëherë mund të mos jetë fitimprurëse. Për më tepër, shpërblimet e minierave janë planifikuar të përgjysmohen në vitin 2024 nga 6.25 BTC në 3.125 BTC për çdo bllok transaksionesh të konfirmuara. Si rezultat, nxjerrja e BTC-së mund të bëhet edhe më joefikase, pasi rriten kostot e energjisë dhe ulen shpërblimet e minierave. Kjo mund të ketë një efekt negativ në çmimin e BTC, por kjo nuk ka qenë domosdoshmërisht rasti për BTC në përgjysmimet e mëparshme. Duke ditur se miniera mund të mos jetë fitimprurëse, investitorët mund të zhvendosin fokusin e tyre nga minimi i BTC në blerjen e drejtpërdrejtë të monedhave BTC.
Rregulloret e Qeverisë
Një tjetër faktor i mundshëm çmimi për BTC në 2025 mund të jenë rregulloret e qeverisë. Sa herë që një vend ndalon kriptovalutat, siç bëri Turqia në 2021, çmimi i BTC dhe kriptomonedhave të tjera ndikohet negativisht. Nëse vendet e tjera të mëdha bëjnë të njëjtën gjë, çmimi i BTC mund të bjerë edhe më shumë. Nuk ka gjasa që SHBA-të të ndalojnë kriptovalutat tani, por është ende e mundur sepse kriptovalutat po zëvendësojnë ngadalë USD për pagesa. Nga ana tjetër, nëse më shumë vende miratojnë kriptovaluta të tilla si BTC në opsionet e tyre të pagesës, çmimi i BTC rritet. Pra, ndryshimet në rregullat dhe rregulloret e qeverisë mund të kenë një faktor çmimi për BTC në 2025.
Media dhe influencuesit
Së fundmi, media ka një efekt të madh në çmimin e një kriptomonedhe. Nëse komuniteti që qëndron pas një kriptomonedhe është optimist dhe promovon mbajtjen (HODL) BTC, më shumë njerëz janë të prirur ta bëjnë këtë, gjë që si rezultat mund të rrisë çmimin e BTC. Për më tepër, ndikuesit në faqet e tyre të mediave sociale mund të kenë një efekt të drejtpërdrejtë në çmimin e BTC. Pëlqyesit e Elon Musk shkaktojnë një reagim të menjëhershëm në çmimin e BTC. Kur kompania e Elon bleu një sasi të madhe BTC dhe postoi në Twitter për të, çmimi i BTC u rrit. Kur Elon Musk postoi në Twitter se nxjerrja e BTC-së dëmton mjedisin, çmimi i BTC filloi të binte. Elon Musk dhe kuletat e tjera të mëdha që kanë shumë Bitcoin konsiderohen balena që lëvizin çmimin e Bitcoin.
A duhet ta mbaj BTC-në time deri në vitin 2025? Parashikimi i çmimit të Crypto Academy për vitin 2025 do të jetë 2 milionë për çdo Bitcoin. Po, ju e keni dëgjuar mirë. Duke gjykuar nga historia e çmimeve të BTC, ka të ngjarë që çmimi të kalojë më të lartën e të gjitha kohërave në një moment në të ardhmen. Meqenëse përgjysmimi i BTC është planifikuar të ndodhë në vitin 2024, niveli i ri i ri mund të jetë në vitin 2025, i ngjashëm me përgjysmimet e mëparshme të BTC. Kjo linjë e të menduarit sugjeron që mbajtja e BTC-së tuaj mund të jetë shumë fitimprurëse në afat të gjatë, pavarësisht nga rëniet aktuale të çmimeve. Për atë që vlen, kjo rënie e çmimit në BTC mund të përfitojë edhe më shumë tregtarët pasi filtron tregtarët joserioz. Në fund të fundit, është kriptomonedha më e madhe në botë dhe është e vështirë të mendohet se një kriptomonedhë tjetër mund ta rrëzojë atë nga froni në një afat të shkurtër.

300x250

Related posts

Hakerët kanë vjedhur kriptovaluta në vlerë prej 615 milionë dollarëve

e-max

“Uragani” Ahmeti do t’i fryjë “të zjarrtit”

e-max

Netflix blen zhvilluesin e lojërave Boss Fight Entertainment

e-max