Korridori 8 – Ali Ahmeti

Date:

Çka është vallë ky koridor, për të cilin një glob i tërë me Ali Ahmetin dhe Amerikën në ballë, i gëzohet çdo shqiptar, atdhedashës e çlirimtar i vërtetë!

Trupit të Atdheut tonë më 8 Mars 2023, i është shtuar një arterie e re, një arterie e madhe, e cila do shkojë duke furnizuar çdo pëllëmbë të Atdheut të Skënderbeut, duke e bërë sa më të begatë, e sa më përparuar e sa më të zhvilluar gjeografine fizike të vendit!

Rrugët e një vendi janë sikur damarët e gjakut të një trupi!

Pararendëse e këtij ndryshimi radikal dhe evenimenti shekullor në Maqedoninë e Veriut, është Ushtria Çlirimtare Kombëtare, është themeluesi e Kryekomandanti i sajë, është Udhëheqësi i popullit shqiptar Ali Ahmeti, është gjaku i derdhur për liri i Heronjëve dhe Dëshmorëve të Kombit, por është edhe lufta heroike e qindra dhe mijëra luftëtarëve kombëtar, me penë, me burgje politike e me pushkë çlirimtare kombëtare në dorë!

Arkitekte e Koridorit 8, këtij evenimenti shekullor është partia politike shqiptare Bashkimi Demokratik për Integrim, është kryethemeluesi i sajë, Udhëheqësi i popullit shqiptar Ali Ahmeti!

Ali Ahmeti, është unikat, është i padëgjuar dhe i paparë!
Edhe popujt dhe kombet tjera me qytetrim të lashtë e kanë për admirim figurën markante të këtij biri të madh e të pa njohur të formatit të tij nga historia kombëtare shqiptare dhe ajo njerëzore botërore!

Populli, Atdheu e Kombi ynë është me fat që e ka Ali Ahmetin djalë të tij, që e ka ushtar dhe komandant legjendar të gjallë!

Arteriet kardinale te komunikacionit rrugor kanë emra si: Rruga e Kombit, Ibrahim Rugova dhe Arbër Xhaferi, ka ardhur koha që emri i katërt dhe i fundit i arterieve super të mëdha që lidhin popuj e shtete, ta ketë emrin KORIDORI 8 ALI AHMETI!

Herdokurë do ta ketë këtë emër edhe de jure, sepse de fakto e ka qysh kur është vendosur në mendjen e Tij të shëndoshë e largpamëse, që projekton të ardhme të ndritur, të begat, të zhvilluar e të lulëzuar të Atdheut!

Ismet Sylejmani,
Prishtinë, 9 Mars 2023

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=6051765538218819&set=pb.100001562988310.-2207520000.&type=3

e-max
e-maxhttp://gazetamax.mk
www.gazetamax.mk

SHPËRNDAJE

TË FUNDIT

Lajme të ngjashme
Lajme

Ringjallja e VMRO-së dhe bashkimi i dy “kryeneqëve”!

Nga Destan JONUZI Ali Ahmeti ende mbanë primatin e të...

Artis Kastrati shqiptari mjaft i respektuar në Festivalin e Cannës mes yjeve

Zemra na bëhet mal kur shohim se si personazhë...

Një Kolanë veprash më shumë se shkencë

Tetë vëllimet e profesor Ismail Ahmedit tashmë kanë zënë vend në...

Ju prezantojmë Celi Uka, një yll në ngjitje i muzikës

Ai jeton dhe vepron në Zvicër, por mësojmë se...