GazetaMax
Uncategorized

Ky është roboti i jashtëzakonshëm kërcimtar që mund të përdoret një ditë edhe në Hënë

Lansohet një robot kërcimtar i jashtëzakonshëm që mund të kërcejë në më shumë se 100 herë sa lartësia e tij.

Pavarësisht se është vetëm 30 centimetra i gjatë, dhe peshon 30 gram, roboti është i aftë të kërcejë 32 metra.

Studiuesit nga Universiteti i Kalifornisë, Santa Barbara, të cilët zhvilluan robotin, besojnë se një ditë mund të përdoret në Hënë.

Duke qenë se graviteti në sipërfaqen hënore është më i dobët, roboti mundet potencialisht të përshkojë distanca prej 499 metrave, sipas ekipit.

Related posts

Kërcënimi bërthamor është kthyer

e-max

Ruajtj e rritjes në kushtet e ngadalësimit të ekonomisë globale, inflacioni dhe ridistribuimi i të ardhurave

e-max

Njihuni me update të fundit të Apple, ju bën të flisni me vete

e-max

Leave a Comment