Kufje që pastrojnë ajrin e ndotur

Duken si pajisje nga një film fantastiko-shkencor por qëllimi i tyre është shumë i dobishëm. Për herë të parë janë krijuar kufje që mund të pastrojnë ajrin e ndotur.

Kompania që i krijoi tha se ideja për krijimin e kufjeve të tilla erdh si përgjigje ndaj shqetësimeve në rritje për ndotjen e ajrit në zonat urbane. Sistemi i pastrimit është “i aftë të filtrojë tymin dhe ndotësit e qytetit”. Filtrat mund të zëvendësohen pas një viti dhe janë në gjendje të filtrojë 99% të ndotjes së grimcave./Alsat.mk

Të fundit në përqindje