GazetaMax
Ballina

Akullorja – më e preferuara e verës

Akullorja preferohet shumë gjatë sezonit pranverë-verë. Percepcioni popullor është se mund të ketë ndikim negativ në bajame, porse tregohet e kundërta. Ajo ka anë pozitive, të cilat e bëjnë edhe më të preferuar te njerëzit, posaçërisht të vegjlit.
Akullorja është e pasur me kalcium. Personave të rritur u nevojiten rreth 1.000 mg kalcium, derisa fëmijët kanë më shumë nevojë për këtë mineral. Shkaku i qumështit dhe ajkës së ëmbël, që janë baza e këtij artikulli është burim i mirë i vitaminave A dhe vitaminave B. Ajo ndihmon në ruajtjen e peshës trupore. Kjo është një ëmbëlsirë e ftohtë shihej si vrasës i linjës së trupit, por në bazë të hulumtimeve të fundit, kaliumi zvogëlon vlerën e saj kalorike, që është midis 125 dhe 300 kalori në 100 gramë prodhim. Akullorja, gjithashtu është e pasur me vitamina dhe antioksidues.
Akullorja e lëngshme që përgatitet nga pemët e ngrira dhe të freskëta përmbajnë shumë vitamina, derisa ai me shije të kafesë dhe çokollatës, siguron një dozë meantioksidues, që mbrojnë zemrën.

Related posts

Pas djegies së veturës, reagon Grubi: Sulmet dhe kërcënimet e vazhdueshme janë veprime qyqare, në politikë jam për të shërbyer e për të lënë gjurmë me punë dhe vepra

Gazeta Max

Katër këshilla për të transformuar një mënyrë jetese toksike

Gazeta Max

Disa të vërteta dhe të pavërteta lidhur me sytë dhe shikimin

Gazeta Max