GazetaMax
Lifestyle

Akullorja – më e preferuara e verës

Akullorja preferohet shumë gjatë sezonit pranverë-verë. Percepcioni popullor është se mund të ketë ndikim negativ në bajame, porse tregohet e kundërta. Ajo ka anë pozitive, të cilat e bëjnë edhe më të preferuar te njerëzit, posaçërisht të vegjlit.
Akullorja është e pasur me kalcium. Personave të rritur u nevojiten rreth 1.000 mg kalcium, derisa fëmijët kanë më shumë nevojë për këtë mineral. Shkaku i qumështit dhe ajkës së ëmbël, që janë baza e këtij artikulli është burim i mirë i vitaminave A dhe vitaminave B. Ajo ndihmon në ruajtjen e peshës trupore. Kjo është një ëmbëlsirë e ftohtë shihej si vrasës i linjës së trupit, por në bazë të hulumtimeve të fundit, kaliumi zvogëlon vlerën e saj kalorike, që është midis 125 dhe 300 kalori në 100 gramë prodhim. Akullorja, gjithashtu është e pasur me vitamina dhe antioksidues.
Akullorja e lëngshme që përgatitet nga pemët e ngrira dhe të freskëta përmbajnë shumë vitamina, derisa ai me shije të kafesë dhe çokollatës, siguron një dozë meantioksidues, që mbrojnë zemrën.

Related posts

Qëndroni disa ditë larg njëri-tjetrit, i bën mirë martesës

Gazetamax.mk

A janë vaksinat ndaj Covid-19 të sigurta për shtatzënat?

Gazetamax.mk

25 këshilla për të ndryshuar jetën (nëse nuk jeni të lumtur)

Gazetamax.mk