GazetaMax
LIFESTYLE

Akullorja – më e preferuara e verës

Akullorja preferohet shumë gjatë sezonit pranverë-verë. Percepcioni popullor është se mund të ketë ndikim negativ në bajame, porse tregohet e kundërta. Ajo ka anë pozitive, të cilat e bëjnë edhe më të preferuar te njerëzit, posaçërisht të vegjlit.
Akullorja është e pasur me kalcium. Personave të rritur u nevojiten rreth 1.000 mg kalcium, derisa fëmijët kanë më shumë nevojë për këtë mineral. Shkaku i qumështit dhe ajkës së ëmbël, që janë baza e këtij artikulli është burim i mirë i vitaminave A dhe vitaminave B. Ajo ndihmon në ruajtjen e peshës trupore. Kjo është një ëmbëlsirë e ftohtë shihej si vrasës i linjës së trupit, por në bazë të hulumtimeve të fundit, kaliumi zvogëlon vlerën e saj kalorike, që është midis 125 dhe 300 kalori në 100 gramë prodhim. Akullorja, gjithashtu është e pasur me vitamina dhe antioksidues.
Akullorja e lëngshme që përgatitet nga pemët e ngrira dhe të freskëta përmbajnë shumë vitamina, derisa ai me shije të kafesë dhe çokollatës, siguron një dozë meantioksidues, që mbrojnë zemrën.

Related posts

Sadat Shabani me plis takon bashkëatdhetarët në Gjermani

e-max

Si “të shpëtoni” nga njerëzit që flasin shumë?

e-max

Efektet e frutave vajore në shëndet

e-max