GazetaMax
Ballina

Arsyet për të konsumuar më shumë mandarina

Mandarinat me shijen e tyre të ëmbël dhe të thartë sigurojnë një të tretën e nevojës ditore për vitaminë C, si dhe përmbajnë substanca që kanë veti anti-inflamatore dhe antioksiduese.

Janë të pasura me antioksidantë

Antioksidantët ndihmojnë në mbrojtjen e trupit kundër radikalëve të lirë, përndryshe mund të çojë në oksidim. Oksidimi mund të nxisë plakjen dhe sëmundjet.

Sistemi imunitar më i mirë

Duke pasur parasysh që përmbajnë një përqindje të lartë të vitaminës C, ato mund të përmirësojnë sistemin imunitar. Vitamina C është një antioksidant që rrit funksionin e qelizave imune. Përmirëson integritetin e lëkurës dhe indeve.

Studimet kanë treguar se mandarinat mund të zvogëlojnë rrezikun e zhvillimit të kancerit të mëlçisë.

Ato ndihmojnë në rënien në peshë

Duke pasur parasysh se janë një burim i rëndësishëm fibrash dhe japin një ndjenjë ngopjeje për një kohë më të gjatë, mandarinat ndihmojnë në humbjen e peshës.

Ata zvogëlojnë dëshirën për të ngrënë më shumë ushqim. Mjekët kanë zbuluar se konsumimi i mandarinave ndihmon në uljen e insulinës sepse sheqeri në fruta shndërrohet në energji.

Ato gjithashtu zvogëlojnë rrezikun e gurëve në veshka. Nivelet e ulëta të citratit në urinë mund të shkaktojnë formimin e disa llojeve të gurëve në veshka.

Related posts

Këto produkte ushqimore nuk kanë afat skadence

Gazetamax.mk

Ushqimet më të mira për sytë

Gazetamax.mk

10 të vërtetat mbi tradhtinë gjatë martesës

Gazetamax.mk