GazetaMax
Ballina

E vërteta që qëndron pas bananeve

Një prej frutave më të shijshme dhe le të themi gjithashtu më të lira, bananet janë ushqimi më popull që ju mund të konsumoni.

Edhe pse benefitet e tyre ushqimore dihen gjerësisht, disa nuk janë në dijeni të ndikimit që sjellin në bazë të pjekurisë së tyre.

Dietologu australian, Ryan Pinto së fundmi ka ndarë një grafik rreth benefiteve të ndryshme dhe se pse të konsumosh një banane tejet të pjekur nuk është një ide e mirë.

“Mënyra më e mirë për të kuptuar se sa e shëndetshme është një banane është që të zbuloni se çfarë ndodh me to periodikisht”, shkruan ai në faqen e tij.

Banania jeshile – Sipas Ryan, bananet jeshile janë të shëndetshme Low-FODMAP dhe plot niseshte.

Bananet e verdha – Sipas dietologut bananet e verdha janë të lehta dhe të ëmbla për shkak se përmbajnë sheqer. Gjithashtu kanë një indeks më të lartë të gliceminës, që do të thotë se janë më të lehta për t’u tretur.

Bananet me pika – Banane tejet të pjekura zakonisht kanë pika të zeza dhe janë më të ëmbla në shije, kjo për shkak të përmbajtjes më të lartë të sheqerit në to. Por janë tejet të pasura me antioksidantë sa mund të shkaktojnë edhe kancer.

Bananet e zeza – Niseshtja nis të shpërbëhet totalisht në sheqer, klorofili ka marrë një formë të re gjithashtu kjo është arsyeja se pse bananet fillojnë të nxihen.

Related posts

Menaxhim i mirë në Qendrën Sociale-Shkup, drejtori Baftiju publikon të dhënat mbi lëndët e punuara

Gazeta Max

Rrëfehet Monika: Ajo që përjetova me Semin dhe Fifin ishte përjetim më i vështirë se 97-ta

Gazeta Max

Ushqimet që mund ta shkatërrojnë buzëqeshjen tuaj

Gazeta Max