GazetaMax
LAJME

Grabitja në Prishtinë, reagojnë nga Shoqata e Bankave: Sektori bankar po ballafaqohet me numër të lartë të sulmeve të armatosura

Sot në orët e mëngjesit në Prishtinë ka ndodhur një grabitje e një banke, nga tre persona të armatosur.
Grabitja kishte ndodhur në orën 08:40 në një filiale banke në lagjen Dardania.
E pas kësaj grabitjeje, ka reaguar Shoqata e Bankave të Kosovës.
Shoqata ka kërkuar nga autoritetet përgjegjëse që të jenë më të përkushtuara për parandalimin, ndjekjen dhe zbulimin e këtyre rasteve.
“Në mëngjesin e ditës së sotme është sulmuar një filial i një banke komerciale, me ç‘rast është kryer grabitje e armatosur, duke tronditur stafin, klientët e bankës dhe qytetarët në vendin e ngjarjes. Shoqata e Bankave të Kosovës e dënon këtë akt kriminal dhe kërkon nga autoritetet përgjegjëse që të jenë më të përkushtuara për parandalimin, ndjekjen dhe zbulimin e këtyre rasteve dhe njëkohësisht kërkojmë që institucionet e drejtësisë të sigurojnë faktet e nevojshme për të shqiptuar dënimet më të larta sipas ligjit të cilat do të dekurajonin këto sulme që cenojnë rëndë jetën dhe pronën në Kosovë”, thuhet në reagim .
Shoqata e Bankave të Kosovës thekson se në vitet e fundit sektori bankar është ballafaquar me numër të lartë të sulmeve të armatosura, gjë që paraqet një shqetësim serioz për këtë sektor.
“Siguria e bizneseve për të afaruar lirshëm është e garantuar dhe duhet të mbrohet me çdo kusht nga institucionet e sigurisë, prandaj kërkojmë veprime konkrete dhe të menjëhershme nga autoritetet përkatëse për të ofruar një ambient të sigurt për bizneset dhe qytetarët në Kosovë”, thuhet më tej. /Telegrafi/

Related posts

Dita e Evropës solli në Ohër shkëlqimin e Ansamblit shqiptar të RMV

e-max

Fati i Kushtetutës midis rrugës evropiane dhe kushtëzimeve të partive shqiptare, çfarë thonë politikbërësit?

e-max

MASH: Tekstet e reja për arsimin fillor prokurohen dhe shpërndahen sipas nevojave të komunave

e-max