GazetaMax
Ballina

Ndikimi i ushqimit të përpunuar në shëndetin e trurit

Përveç moshës dhe gjenetikës, ushqimi është një nga faktorët që mund të shkaktojë demencë, siç tregohet nga një studim i ri i Akademisë Amerikane të Neurologjisë.

Është ushqimi i përpunuar që rrit rrezikun e zhvillimit të kësaj sëmundjeje.

72.083 pjesëmarrës të moshës 55 vjeç e lart morën pjesë në hulumtim dhe u ndoqën për rreth dhjetë vjet.

Deri në fund të hulumtimit, 518 persona ishin diagnostikuar me demencë, raporton Eat This, Not That. Mesatarisht, për çdo 10 për qind rritje të konsumit ditor të ushqimeve të përpunuara, rreziku i demencës ishte 25 për qind më i lartë, treguan rezultatet.

Ushqimi i përpunuar përmban një sasi të madhe sheqeri, natriumi, yndyra të pashëndetshme dhe kimikate që ndikojnë negativisht në shëndetin.

Nëse ushqimi i përpunuar zëvendësohet me ushqim minimal të përpunuar ose të papërpunuar, rreziku është shumë i ulët.

Kjo është një tjetër provë, sipas ekspertëve, se ushqimi luan një rol të rëndësishëm në shëndetin e organizmit. Prandaj, theksojnë ata, njerëzit duhet të informohen për zëvendësimin e ushqimeve jo të shëndetshme me ato të shëndetshme.

Related posts

Senzacionale/ Maqedonia e Veriut ngjitet me 12 vende në Indeksin Global të Inovacionit për vitin 2023

Gazeta Max

‘Diva’ vishet me fustan të ngushtë, ekspozon gjoksin e saj

Gazeta Max

Elvana Gjata dhe Kaci identik të njëjtë, ky detaj do t’iu habit

Gazeta Max
Ballina

Ndikimi i ushqimit të përpunuar në shëndetin e trurit

Përveç moshës dhe gjenetikës, ushqimi është një nga faktorët që mund të shkaktojë demencë, siç tregohet nga një studim i ri i Akademisë Amerikane të Neurologjisë.

Është ushqimi i përpunuar që rrit rrezikun e zhvillimit të kësaj sëmundjeje.

72.083 pjesëmarrës të moshës 55 vjeç e lart morën pjesë në hulumtim dhe u ndoqën për rreth dhjetë vjet.

Deri në fund të hulumtimit, 518 persona ishin diagnostikuar me demencë, raporton Eat This, Not That. Mesatarisht, për çdo 10 për qind rritje të konsumit ditor të ushqimeve të përpunuara, rreziku i demencës ishte 25 për qind më i lartë, treguan rezultatet.

Ushqimi i përpunuar përmban një sasi të madhe sheqeri, natriumi, yndyra të pashëndetshme dhe kimikate që ndikojnë negativisht në shëndetin.

Nëse ushqimi i përpunuar zëvendësohet me ushqim minimal të përpunuar ose të papërpunuar, rreziku është shumë i ulët.

Kjo është një tjetër provë, sipas ekspertëve, se ushqimi luan një rol të rëndësishëm në shëndetin e organizmit. Prandaj, theksojnë ata, njerëzit duhet të informohen për zëvendësimin e ushqimeve jo të shëndetshme me ato të shëndetshme.

Related posts

Ka shtuar goxha peshë, Remzie Osmani befason me pamje në postimin e fundit

Gazeta Max

Libri qetëson më shumë se gjumi

Gazeta Max

Komuna e Tetovës i bën presion, drejtoreshën e Gjimnazit e vizitoi sot zëvendësministri i Arsimit

Gazeta Max
Ballina

Ndikimi i ushqimit të përpunuar në shëndetin e trurit

Përveç moshës dhe gjenetikës, ushqimi është një nga faktorët që mund të shkaktojë demencë, siç tregohet nga një studim i ri i Akademisë Amerikane të Neurologjisë.

Është ushqimi i përpunuar që rrit rrezikun e zhvillimit të kësaj sëmundjeje.

72.083 pjesëmarrës të moshës 55 vjeç e lart morën pjesë në hulumtim dhe u ndoqën për rreth dhjetë vjet.

Deri në fund të hulumtimit, 518 persona ishin diagnostikuar me demencë, raporton Eat This, Not That. Mesatarisht, për çdo 10 për qind rritje të konsumit ditor të ushqimeve të përpunuara, rreziku i demencës ishte 25 për qind më i lartë, treguan rezultatet.

Ushqimi i përpunuar përmban një sasi të madhe sheqeri, natriumi, yndyra të pashëndetshme dhe kimikate që ndikojnë negativisht në shëndetin.

Nëse ushqimi i përpunuar zëvendësohet me ushqim minimal të përpunuar ose të papërpunuar, rreziku është shumë i ulët.

Kjo është një tjetër provë, sipas ekspertëve, se ushqimi luan një rol të rëndësishëm në shëndetin e organizmit. Prandaj, theksojnë ata, njerëzit duhet të informohen për zëvendësimin e ushqimeve jo të shëndetshme me ato të shëndetshme.

Related posts

Ja si duhet ta hani vezën nëse keni probleme me diabetin

Gazeta Max

Jepet premiera e “Gjergj Kastriot Skëndërbeu, Kryezot i Arbërit”, bashkëpunim Kosovë-Shqipëri

Gazeta Max

Pse duhet të konsumoni më shumë pemë dhe perime

Gazeta Max