Kjo pjatë e lehtë me oriz mund të përgatitet për drekë ose darkë pa shumë mundim. Perimet dhe kërpudhat i japin një shije të plotë, ndërsa salca e sojës dhe salca me bazë hudhre i lidhin përbërësit në mënyrë të përkryer së bashku. Do ta adhuroni sepse përgatitet shpejt dhe të gjithë në shtëpi do të kërkojnë më shumë.
Nëse dëshironi një shije edhe më të pasur, shtoni disa fara susami ose kikirikë në fund, pak para se ta servirni.
Përbërësit e kërkuar:
300 g kërpudha
2 lugë gjelle vaj
1 qepë
1 spec djegës
kripë
piper
300 g oriz i gatuar
për salcën:
1 lugë çaji sheqer kafe
1 lugë gjelle uthull orizi
3 lugë gjelle salcë soje
1 lugë gjelle ketchup
1 thelb hudhër
Përgatitja:
Pritini qepën dhe specin në shirita, dhe kërpudhat në feta.
Ngrohni vajin në një tigan, pastaj shtoni qepën. Kur të zbutet, shtoni specin dhe kërpudhat. Kriposni dhe piperosni sipas dëshirës.
Në një tas të vogël, kombinoni salcën e sojës, uthullën e orizit, ketchupin, sheqerin dhe hudhrën e grirë imët. Përziejini mirë.
Shtoni orizin e gatuar në tiganin me perimet dhe hidheni sipër salcën e përgatitur. Përziejini derisa gjithçka të jetë kombinuar mirë dhe të jetë ngrohur në mënyrë të barabartë.
Orizi i nxehtë me perime dhe kërpudha i servirur direkt nga tigani do të jetë një zgjedhje e shkëlqyer për një vakt të shpejtë dhe të shijshëm.