GazetaMax
Kuriozitete

Oriz në salcë me perime dhe kërpudha

Kjo pjatë e lehtë me oriz mund të përgatitet për drekë ose darkë pa shumë mundim. Perimet dhe kërpudhat i japin një shije të plotë, ndërsa salca e sojës dhe salca me bazë hudhre i lidhin përbërësit në mënyrë të përkryer së bashku. Do ta adhuroni sepse përgatitet shpejt dhe të gjithë në shtëpi do të kërkojnë më shumë.

Nëse dëshironi një shije edhe më të pasur, shtoni disa fara susami ose kikirikë në fund, pak para se ta servirni.

Përbërësit e kërkuar:
300 g kërpudha
2 lugë gjelle vaj
1 qepë
1 spec djegës
kripë
piper
300 g oriz i gatuar
për salcën:

1 lugë çaji sheqer kafe
1 lugë gjelle uthull orizi
3 lugë gjelle salcë soje
1 lugë gjelle ketchup
1 thelb hudhër
Përgatitja:
Pritini qepën dhe specin në shirita, dhe kërpudhat në feta.

Ngrohni vajin në një tigan, pastaj shtoni qepën. Kur të zbutet, shtoni specin dhe kërpudhat. Kriposni dhe piperosni sipas dëshirës.

Në një tas të vogël, kombinoni salcën e sojës, uthullën e orizit, ketchupin, sheqerin dhe hudhrën e grirë imët. Përziejini mirë.

Shtoni orizin e gatuar në tiganin me perimet dhe hidheni sipër salcën e përgatitur. Përziejini derisa gjithçka të jetë kombinuar mirë dhe të jetë ngrohur në mënyrë të barabartë.

Orizi i nxehtë me perime dhe kërpudha i servirur direkt nga tigani do të jetë një zgjedhje e shkëlqyer për një vakt të shpejtë dhe të shijshëm.

Related posts

Cutrone: “Dy gola që kam shënuar me Milanin nuk do t’i harroj kurrë”

Gazeta Max

Mbappe: Nuk kërkova të largohem nga PSG, s’është e vërtetë që jam i nevrikosur me klubin

Gazeta Max

Rrëfimi i Xhakës për shqiponjën e bërë ndaj Serbisë: Nuk duhej ta bëja, por ajo që përjetoi babai im është diçka që nuk do t’ia dëshiroja askujt

Gazeta Max