Ajo që shumë prej jush nuk e dinë është se përqendrimi më i lartë i lëndëve ushqyese dhe fitokimikane është brenda lëvozhgës së limonit, ai përmban 5 deri 10 herë më shumë lëndë ushqyese sesa lëngu i limonit.
Limonët janë të pasura me vitamina, përfshirë vitaminën C, vitaminën E, vitaminën, A, vitaminën B6, si dhe minerale të tilla si kaliumin, hekurin, magnezin, kalciumin, zinkun dhe fibrat, transmeton lajmi.net.
Përveç këtyre lëndëve ushqyese, limonët përmbajnë antioksidantë, flavonoide dhe limonoide. Gjithashtu, duhet të mbani mend se lëvozhga e limonëve është pjesa më e rëndësishme pasi përmban shumicën e këtyre përbërësve të dobishëm.
Ju mund të shtoni limona ngrirës pothuajse për çdo gjë. Në këtë mënyrë, limoni është shumë më i lehtë për t’u përdorur dhe ju lë të merrni të gjitha përfitimet në vend të vetëm disa prej tyre. Për shembull, limonoidet janë komponime jashtëzakonisht të dobishme kur bëhet fjalë për të luftuar kanceret si kancerin e gjirit, mushkërive, lëkurës, zorrës së trashë, stomakut dhe gojës.
Një studim i ri ka treguar për herë të parë se si limonoidet, natyrisht të pranishëm në limon dhe agrumet e tjera, parandalojnë rritjen e qelizave të kancerit të gjirit ER + dhe ER-, shkruan The Chamomile. Kjo i bën limonët një mjet të rëndësishëm për parandalimin e kancerit të gjirit dhe mbështet studimet e kaluara të cilat treguan se konsumi i agrumeve mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit të gjirit.
Një përfitim tjetër shumë i rëndësishëm i limonëve të ngrirë është se kur konsumojmë sasinë e duhur mund të ndihmojë në detoksin e trupit tonë. Kjo gjithashtu ndihmon në uljen e niveleve të lipideve në gjakun tonë dhe parandalimin e kolesterolit të keq.
Për më tepër, limonët e ngrirë parandalojnë zhvillimin e diabetit, rregullojnë presionin e gjakut dhe nivelet e sheqerit në gjak dhe madje promovojnë humbjen e peshës.