GazetaMax
Ballina

Stina e nxehtë, shalqiri hidraton, detoksikon dhe pastron trupin

Shalqiri është ndër frutat e preferuar në stinën e verës. Nëse mendoni se shalqiri vetëm ju shkakton fryrjeb barku, atëherë është koha të mendoni më mirë. Shalqinjtë e lëngshëm janë të pasur me shumë vlera ushqyese dhe i kanë vlerat më të larta nutricionale për kalori.
Përveç se janë të shijshëm, shalqinjtë përmbajnë sasi të shëndetshme të vitaminës A, B6, C, fibrave, antioksidantëve dhe kaliumit. Madje, shalqiri është burimi më i mirë i L-citrulinës.
Këta nutrientë funksionojnë në mënyrë të përsosur dhe e forcojnë imunitetin, njëkohësisht i lehtësojnë simptomat e diabetit, astmës, osteoartritit dhe artritit reumatoid.
Këto janë disa prej përfitimeve shëndetësore që sjell konsumimi i shalqirit:
– Vret bakteret e rrezikshme dhe i pastron veshkat
– Farat e shalqirit e lehtësojnë eliminimin e gurëve në veshkave
– Konsumimi i rregullt i shalqirit ul shtypjen e gjakut dhe e stimulon qarkullimin e tij
– Vitamina C në shalqinj e parandalon forcimin e artereve
– Përmbajtja e ujit dhe fibrave ndihmon në kapsllëk
– Konsumimi i rregullt i shalqirit po ashtu e parandalon kancerin në prostatë
– Kaliumi dhe magnezi që janë prezent në shalqi i lehtësojnë dhimbjet e muskujve
– Shalqiri eliminon amoniakun nga mëlçia dhe pastron tërë trupin.

Related posts

Derisa Elita gatuan Bota shfaq “aftësitë” si sherre e vogël

Gazetamax.mk

2.3 milionë euro mbështetje financiare për startup-et, nëpërmjet thirrjes “Startup 5”

Gazetamax.mk

Rrëfimi i gruas që i mbijetoi tragjedisë ku humbi jetën familja e saj

Gazetamax.mk
Ballina

Stina e nxehtë, shalqiri hidraton, detoksikon dhe pastron trupin

Shalqiri është ndër frutat e preferuar në stinën e verës. Nëse mendoni se shalqiri vetëm ju shkakton fryrjeb barku, atëherë është koha të mendoni më mirë. Shalqinjtë e lëngshëm janë të pasur me shumë vlera ushqyese dhe i kanë vlerat më të larta nutricionale për kalori.
Përveç se janë të shijshëm, shalqinjtë përmbajnë sasi të shëndetshme të vitaminës A, B6, C, fibrave, antioksidantëve dhe kaliumit. Madje, shalqiri është burimi më i mirë i L-citrulinës.
Këta nutrientë funksionojnë në mënyrë të përsosur dhe e forcojnë imunitetin, njëkohësisht i lehtësojnë simptomat e diabetit, astmës, osteoartritit dhe artritit reumatoid.
Këto janë disa prej përfitimeve shëndetësore që sjell konsumimi i shalqirit:
– Vret bakteret e rrezikshme dhe i pastron veshkat
– Farat e shalqirit e lehtësojnë eliminimin e gurëve në veshkave
– Konsumimi i rregullt i shalqirit ul shtypjen e gjakut dhe e stimulon qarkullimin e tij
– Vitamina C në shalqinj e parandalon forcimin e artereve
– Përmbajtja e ujit dhe fibrave ndihmon në kapsllëk
– Konsumimi i rregullt i shalqirit po ashtu e parandalon kancerin në prostatë
– Kaliumi dhe magnezi që janë prezent në shalqi i lehtësojnë dhimbjet e muskujve
– Shalqiri eliminon amoniakun nga mëlçia dhe pastron tërë trupin.

Related posts

Tuna shfaqet në mesin e dy meshkujve në Dubai, veshja e këngëtares bie në sy

Gazetamax.mk

Ish-shefi i kabinetit të Mickoskit dhe drejtori i Vodovod moton tender me para europiane prej 160 milionë euro për një ko-kompani të EVN-së?!

Gazetamax.mk

Disa përfitime që vijnë nga konsumi i çokollatës së zezë

Gazetamax.mk