Zëvendësministri Rexhepi: Lufta kundër korrupsionit një ndër prioritetet tona

Date:

Tryezë e rrumbullakët në temë “Kultura e integritetit” – Rruga drejt suksesit në luftën kundër korrupsionit

Zëvendësministri i transportit dhe lidhjes z. Bekim Rexhepi sot mori pjesë në tryezën e rrumbullakët në temë “Kultura e integritetit – Rruga drejt suksesit në luftën kundër korrupsionit”, organizuar nga Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit, e mbajtur në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

“Ministria për transport dhe lidhje është ndër të parati stitucione që ka krijuar një Plan për Parandalimin e Korrupsionit, i cili ka një rëndësi të madhe në përballjen me këtë fenomen të dëmshëm që pengon realizimin e të drejtave ligjore të qytetarëve dhe sektorit të biznesit. Korrupsioni ka shumë forma dhe për këtë arsye zbulimi i duhur i rreziqeve të shfaqjes së tij dhe adresimi i duhur i tyre është i një rëndësie të veçantë” – theksoi zv. Ministri Rexhepi

-Qëllimi i Tryezës së Rrumbullakët është të forcojë përpjekjet e institucioneve, me qëllim futjen e plotë të sistemit të integritetit, zbatimin e duhur të Ligjit për mbrojtjen e sinjalizuesve dhe përmbushjen me sukses të udhëzimeve praktike për rregullat e zbulimit dhe menaxhimit ad-hoc. me rastet e konflikteve të interesit për anëtarët e Qeverisë, si pjesë e rekomandimeve nga raundi i pestë i vlerësimit të Grupit të Shteteve Kundër Korrupsionit – GRECO.

-Në Tryezën e rrumbullakët fjalim mbajtën Kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut, z.Dimitar Kovaçevski, Zëvendës Shefi  i Delegacionit të Bashkimit Evropian z.Julian Vassalo, Kryetarja e Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit znj. Biljana Ivanovska, Zëvendëskryetarја e Qeverisë e ngarkuar për Politikat e Qeverisjes së Mirë znj. Slavica Grkovska, si dhe ekspertë ndërkombëtarë të kësaj fushe.

e-max
e-maxhttp://gazetamax.mk
www.gazetamax.mk

SHPËRNDAJE

TË FUNDIT

Lajme të ngjashme
Lajme

Dashuri dhe festë për të voglin e yllit Liza

Dihet tashmë se ajo është një yll i muzikës...

Banorët e Rekës të zemëruar: Prerje masive e drunjëve, asnjë investim

Përkundër faktit se në Parqet Nacionale me ligj është...

Klinika Universitare Reumatologjike pjesëmarrëse në Kongresin Reumatologjik EULAR 2023 në Milano

Klinika Universitare Reumatologjike me stafin e saj merr pjesë...