GazetaMax
Kuriozitete

Receta e ditës: Qofte pule Cezar

Qoftet mund të përgatiten dhe të ruhen të papërpunuara në frigorifer ose të gatuhen deri në 2 ditë përpara ose të ngrihen në një shtresë të vetme deri në 3 muaj. Shkrijeni brenda natës në frigorifer përpara se të vazhdoni me përgatitjen. Nëse qoftet janë pjekur plotësisht, i ripjekim në furrë 200 gradë derisa të ngrohen, përpara se t’i shtoni salcës. Mbetjet mund të ruhen në frigorifer në një enë hermetike deri në 4 ditë.

Përbërësit e kërkuar:

70 gr parmezan (+ për servirje)
120 gr majdanoz (+ për servirje)
120 g thërrime buke
2 thelpinj hudhre
1 vezë e madhe
1½ lugë çaji mustardë
lëkura e 1 limoni
½ lugë çaji kripë
¼ lugë çaji piper i zi i sapo bluar, plus më shumë për servirje
680 g pulë të grirë

për salcën:

5 lugë gjalpë të ftohtë
2 thelpinj hudhre
60 ml lëng limoni
kripë

Përgatitja:

Fillimisht bëni qoftet. Vendoseni raftin në të tretën e sipërme të furrës dhe ngrohni furrën në 218°C. Nëse dëshironi, shtroni një fletë pjekjeje me letër alumini. Lyejeni letrën me vaj. Në një tas të madh, përzieni së bashku parmixhanin e grirë, majdanozin e grirë imët, thërrimet e bukës, 2 thelpinj hudhër të grira imët, 1 vezë të madhe, mustardën, lëkurën e grirë imët të 1 limoni, gjysmë luge çaji kripë dhe një çerek lugë çaji piper të zi. Shtoni mishin e pulës së bluar dhe përziejini derisa përbërësit të bashkohen mirë. Mos i përzieni shumë përndryshe qoftet do të jenë të forta. Merrni 2 lugë gjelle nga përzierja dhe rrotulloni qoftet midis duarve. I vendosim në një tepsi dhe i shpërndajmë në mënyrë të barabartë.

I pjekim për 12 deri në 15 minuta. Piqni deri në kafe të artë sipër, 2 deri në 3 minuta të tjera.

Ndërkohë bëni salcën. Shkrini 1 lugë gjelle gjalpë të ftohtë në një tigan në zjarr të lartë. Shtoni 2 thelpinj hudhra të grira hollë dhe skuqini, duke i përzier shpesh, derisa të marrin aromë dhe të marrin pak ngjyrë kafe, rreth 2 minuta. E heqim tiganin nga zjarri. Rrihni 4 lugët e mbetura gjalpë të ftohtë dhe lëngun e limonit derisa gjalpi të shkrihet. I rregullojmë me kripë sipas nevojës. Shtoni qoftet në tavë dhe lyejini. E zbukurojmë me më shumë piper, gjethe majdanozi të grira hollë dhe parmixhan të grirë.

Related posts

Van Dijk flet për finalen ndaj Realit: Do të jetë një finale e çmendur

Gazeta Max

Shkëmbimi Navas-Fabian – krerët e PSG takohen me ata të Napolit

Gazeta Max

Juventus i shkon Interit në finale, mposht Fiorentinën

Gazeta Max