Çmimet e kartelave grafike vazhdojnë të bien edhe gjatë muajit prill

Tregu GPU po vazhdon ngadalë të rikuperohet nga rritja e çmimeve. Prilli është një tjetër muaj radhazi gjatë të cilit çmimet e kartave grafike AMD dhe Nvidia po bien në Evropë.

Sipas 3DCenter, e cila monitoron dhe publikon lëvizjen e çmimeve të GPU-ve në Gjermani dhe Austri, theksohet se kartat grafike kohët e fundit nuk kanë qenë më të lira se sa tani. Çmimi mesatar për GPU Radeon RX 6000 tani është 12 për qind më i lartë se çmimi i rekomanduar me pakicë, ndërsa për GPU Nvidia RTX 30 tani është 19 për qind më i lartë.

Përveç të gjitha sa më sipër, disponueshmëria e kartave grafike AMD dhe Nvidia gjithashtu ka arritur nivele rekord, me shumë gjasa sepse përdoruesit janë në pritje të valës së fundit që duhet t’i afrojë çmimet me pakicën e rekomanduar.

Çmimet e GPU-ve kanë qenë në rënie të vazhdueshme që nga dhjetori dhe nëse rënia vazhdon, pritet të kthehet në normalitet deri në maj. Disa karta AMD janë tashmë të disponueshme me një çmim të arsyeshëm dhe kjo përfshin modelet Radeon RX 6500XT, RX 6600 dhe RX 6900XT. Sigurisht, ka gjithmonë vend për përmirësim, veçanërisht kur bëhet fjalë për kartat Radeon RX 6800.

Në ekosistemin Nvidia, situata ende nuk është aq e mirë, por po jep sinjale progresi. Pra, biletat RTX 3080 Ti mund t’i gjeni me çmime afër atyre të rekomanduara me pakicë, por nëse dëshironi disa modele të tjera nga seria RTX 30, do të duhet të bëni durim edhe për pak kohë.

Të fundit në përqindje