GazetaMax
Uncategorized

Bie numri i përdoruesve të Netflix për herë të parë pas një dekade

Për herë të parë në një dekadë, Netflix humbi abonentë – 200,000 në total në tre muajt e parë të vitit – rezultat i ndryshimit të forcave ekonomike, konkurrencës gjithnjë e më të ashpër nga platformat e tjera të transmetimit dhe konfliktit në Ukrainë.

Njoftimi, plus paralajmërimi i kompanisë se priste të humbiste dy milionë abonentë në tremujorin e dytë, e uli aksionin me rreth 37% në tregtimin e mëngjesit të së mërkurës.

Në një letër drejtuar aksionerëve, Netflix ia atribuoi humbjen e abonentëve të saj një sërë faktorësh, duke përfshirë një ngadalësim në adoptimin e televizorëve me brez të gjerë dhe smart; ndarja e fjalëkalimeve ndërmjet familjeve; dhe rritja e konkurrencës nga TV tradicionale kabllore dhe transmetuese dhe shërbime të tjera në zhvillim.

U përmendën gjithashtu faktorë makroekonomikë duke përfshirë rritjen e inflacionit dhe pushtimin e Ukrainës nga Rusia, gjë që e shtyu Netflix të mbyllte shërbimin e tij në Rusi, duke përmbysur rritjen modeste të abonentëve në rajonin evropian me një humbje prej 700,000 llogarish ruse.

Por një ndryshim i peizazhit në transmetim mund të jetë gjithashtu në lojë.

Për vite, Netflix shihej si ndërprerësi origjinal në argëtim. Shfaqja e saj në këtë fushë bëri që çdo studio e madhe në Hollywood të miratojë një strategji transmetimi për të konkurruar më mirë me revolucionin e Netflix-it të pangopshëm dhe pa reklama.

Tani me hyrje si Disney+ dhe HBO Max që kanë shërbimet e tyre bindëse, kompania mund të detyrohet të adoptojë disa nga rrjedhat e të ardhurave që i kanë bërë kompanitë tradicionale të mediave të suksesshme për dekada: shpërndarje teatrale, shërbime abonimi të mbështetura nga reklamat dhe ndoshta produkte të konsumit./21Media

Related posts

Pse Kina ngurron të ndërmjetësojë në luftën e Ukrainës

e-max

Makina e parë fluturuese në treg në 2024

e-max

Tesla është gati për të marrë para nga kamionët e saj, por ata nuk ekzistojnë ende

e-max

Leave a Comment