GazetaMax
Lajme

Fshati Sfillare pa mjek amë, askush nuk e zëvendësoi mjeken që ndërroi jetë

Shkup, 19 Qershor – Dyerve të ambulancës së fshatit Sfillare e Poshtme u është vënë dryni.

-Gjendemi pranë ambulancës Sfillare të Poshtme e cila ka gjashtë muaj që është e mbyllur dhe kjo ndodhi për shkak që mjekja e cila ishte në detyrë ndërroi jetë.

Исчистете ги крвните садови и регулирајте го крвниот притисок со природни капки кои потрошиле милијарди долари
Banorët ankohen që tani kanë mbetur pa mjeke amë, e si zgjidhje e vetme për kontrolle u ka mbetur të shkojnë në fshatrat përreth, gjë që jo çdoherë është e lehtë sepse u mungon transporti.

-Vdiq mjekja dhe nuk ka ardhur as një mjek.

Ku i bëni kontrollet mjekësore?

-Kontrollimet mjekësore i bëjmë në Saraj, Gjorçe, Kondovë.

A e kanë të vështirë t’iu pranojnë?

-Disa mjek nuk na pranojnë dhe kemi ngelur askund.

-Problem është shumë sepse jemi me pleq, jemi me njerëz të sëmurë, ka njerëz që nuk mund të lëvizin e thërrasim mjekun të vijë për pacientët, nuk dimë as ne çfarë të bëjmë rrugëdalje tjetër nuk ka.

Banorët pohojnë se kanë kërkuar zgjidhje nga Ministria e Shëndetësisë, por ende nuk kanë marrë përgjigje. Për këtë problematikë, TV21 pyeti drejtorin e Shtëpisë së Shëndetit Publik Shkup, Besim Kokën, i cili thotë se së shpejti do shpallin konkurs.

“Pasi që ka ndërruar jetë doktoresha në fshatin Sfillare, pas procedurave për mbylljen e koncesionit e kemi kaluar në bordin drejtues dhe e kemi dërguar në Ministri të Shëndetësisë. Të hënën e shpallim konkursin në Gazetën Zyrtare dhe brenda një muaji do të mbarojë procedura për koncesion të ri”, deklaroi Besim Koka, drejtor i Shtëpisë së Shëndetit Publik.

Deri para gjysmë viti, kjo ambulancë ka punuar me një staf infermierësh për të kryer nevojat bazë shëndetësore të pacientëve.

Related posts

SHA EMV dje ka prodhuar 11.861 MWh energji elektrike

e-max

Aktvendimi në “Parcelat në Vodno” e konfirmojnë: VMRO është parti kriminale

e-max

AlternAtivA: E përshëndesim nismën e SHBA për luftën kundër korrupsionit

e-max

Leave a Comment

Lajme

Fshati Sfillare pa mjek amë, askush nuk e zëvendësoi mjeken që ndërroi jetë

Shkup, 19 Qershor – Dyerve të ambulancës së fshatit Sfillare e Poshtme u është vënë dryni.

-Gjendemi pranë ambulancës Sfillare të Poshtme e cila ka gjashtë muaj që është e mbyllur dhe kjo ndodhi për shkak që mjekja e cila ishte në detyrë ndërroi jetë.

Исчистете ги крвните садови и регулирајте го крвниот притисок со природни капки кои потрошиле милијарди долари
Banorët ankohen që tani kanë mbetur pa mjeke amë, e si zgjidhje e vetme për kontrolle u ka mbetur të shkojnë në fshatrat përreth, gjë që jo çdoherë është e lehtë sepse u mungon transporti.

-Vdiq mjekja dhe nuk ka ardhur as një mjek.

Ku i bëni kontrollet mjekësore?

-Kontrollimet mjekësore i bëjmë në Saraj, Gjorçe, Kondovë.

A e kanë të vështirë t’iu pranojnë?

-Disa mjek nuk na pranojnë dhe kemi ngelur askund.

-Problem është shumë sepse jemi me pleq, jemi me njerëz të sëmurë, ka njerëz që nuk mund të lëvizin e thërrasim mjekun të vijë për pacientët, nuk dimë as ne çfarë të bëjmë rrugëdalje tjetër nuk ka.

Banorët pohojnë se kanë kërkuar zgjidhje nga Ministria e Shëndetësisë, por ende nuk kanë marrë përgjigje. Për këtë problematikë, TV21 pyeti drejtorin e Shtëpisë së Shëndetit Publik Shkup, Besim Kokën, i cili thotë se së shpejti do shpallin konkurs.

“Pasi që ka ndërruar jetë doktoresha në fshatin Sfillare, pas procedurave për mbylljen e koncesionit e kemi kaluar në bordin drejtues dhe e kemi dërguar në Ministri të Shëndetësisë. Të hënën e shpallim konkursin në Gazetën Zyrtare dhe brenda një muaji do të mbarojë procedura për koncesion të ri”, deklaroi Besim Koka, drejtor i Shtëpisë së Shëndetit Publik.

Deri para gjysmë viti, kjo ambulancë ka punuar me një staf infermierësh për të kryer nevojat bazë shëndetësore të pacientëve.

Related posts

Kërkon 2,500 euro për falje të dënimit /Kapet zyrtari i Shërbimit Korrektues: Paratë i gjenden në veturë

e-max

Një shtetas grek ka vdekur në një kazino në Gjevgjeli

e-max

Universiteti i Tetovës dhe Universiteti i Tiranës e thellojnë bashkëpunimin mes fakulteteve juridike

e-max

Leave a Comment