GazetaMax
LAJME

Gjykimi ndaj Thaçit dhe të tjerëve vazhdon të hënën

 

Në Gjykatën Speciale në Hagë ka përfunduar seanca në rastin kundër ish-krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Në gjykatore ka dalë për të dytën ditë me radhë dëshmitari i pestë i Zyrës së Prokurorit të Specializuar(ZPS).

Ai ka dëshmuar nën masa mbrojtëse dhe kryesisht në seancë private apo me përmbajtje të redaktuar, përjashtuar disa pjesë kur seanca është hapur për publikun.

Në Gjykatën Speciale në Hagë ka përfunduar seanca në rastin kundër ish-krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Në gjykatore ka dalë për të dytën ditë me radhë dëshmitari i pestë i Zyrës së Prokurorit të Specializuar(ZPS).

Ai ka dëshmuar nën masa mbrojtëse dhe kryesisht në seancë private apo me përmbajtje të redaktuar, përjashtuar disa pjesë kur seanca është hapur për publikun.

Aty, dëshmitari i cili mban kodin 3165 ka deklaruar se i është bashkuar UÇK-së në korrik të vitit 1998.

Ai pretendon se disa persona i kishin marrë familjarët e tij, gjë të cilën dëshmitari e ka thënë në pjesën e seancës së hapur.

ZPS e ka përfunduar intervistimin e tij ndërsa ai ka filluar të përgjigjet edhe në pyetjet e mbrojtjes së të akuzuarve.

Të mërkurën, Trupi Gjykues ka urdhëruar palët që dorëzojnë parashtrimet e tyre jo më vonë se data 31 maj për të treguar hapat konkret që mund të ndermirën për të siguruar një shkallë më të lartë të publicitetit të këtij procesi gjyqësor.

“Seancat në DHSK janë publike përveçse kur Trupi Gjykues vendos të mbajë seancë të mbyllur ose të kalojë në seancë private në përputhje me Rregulloren e Procedurës dhe të Provave. Sipas rastit, Trupi Gjykues vendos që pjesë të procesit gjyqësor t’i mbajë në seanca private ose të mbyllura dhe arsyeja kryesore është mbrojtja e sigurisë dhe identitetit të dëshmitarëve dhe viktimave”, ka thënë zëdhënësi i Dhomave të Specializuara të Kosovës, Michael Doyle.

Ai ka thënë se palët mund të kërkojnë që seanca të jetë private por vendimi i gjykatësit për miratim ose jo të kërkesës merret pas shqyrtimit të kujdesshëm.

 

Related posts

Pas Mijallkoskit, i ulet dënimi edhe Vlladimir Taleskit

e-max

MPB: Nuk ka pasur kërcënim as sulm ndaj nëpunësve policorë në Haraçinë, rasti është zbardhur plotësisht

e-max

Xhambaski: SHBA-të dhe BE-ja mos t’i bëjnë presion Bullgarisë por Maqedonisë së Veriut!

e-max