Janë paguar mjetet për bursa shkollore dhe studentore dhe shujtën e subvencionuar studentore

Date:

Janë paguar mjetet për bursa shkollore dhe studentore të shfrytëzuesve të rinj dhe ekzistues. Nxënësit që e kanë pasur këtë të drejtë në vitin akademik 2022-2023 kanë marrë 7 pagesa mujore në llogaritë e tyre, ndërsa 6 pagesa mujore janë transferuar tek studentët. Përdoruesve ekzistues u janë paguar mjetet për muajin shkurt dhe mars, njofton PRESSonline.mk .

Poashtu është realizuar edhe pagesa e mjeteve për shujtën e subvencionuar studentore për mbi 29 mijë studentë që kanë fituar këtë të drejtë në një nga muajt e kaluar. Me këtë Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka rimbursuar të gjitha obligimet financiare ndaj nxënësve dhe studentëve të parapara për muajin vijues.

Rikujtojmë se me iniciativë të ministrisë, përfituesit e bursave shkollore dhe studentore që e kanë fituar këtë të drejtë në një nga vitet e kaluara shkollore apo akademike dhe kanë kontrata aktive për shfrytëzimin e bursës, nga ky vit do të përfitojnë një shumë mujore të shtuar identike me shumën që e marrin studentët e rinj. Për të ushtruar të drejtën e rritjes së shumës mujore të bursës, ata duhet të dorëzojnë një aneks të kontratës të plotësuar dhe të nënshkruar (në tre kopje) për bursën përkatëse, të cilën mund ta shkarkojnë në linkun e mëposhtëm.

Kujdesi për nxënësit dhe studentët po rritet. Ministria e Arsimit dhe Shkencës, si dhe Qeveria po prezantojnë të drejta të reja financiare, stimuj dhe mundësi arsimore që nuk ishin të disponueshme në të kaluarën. Standardet e nxënësve dhe studentëve janë vazhdimisht në rritje dhe të rinjtë janë pjesëmarrës aktivë në krijimin e politikave që i tangon ata.

e-max
e-maxhttp://gazetamax.mk
www.gazetamax.mk

SHPËRNDAJE

TË FUNDIT

Lajme të ngjashme
Lajme

Ringjallja e VMRO-së dhe bashkimi i dy “kryeneqëve”!

Nga Destan JONUZI Ali Ahmeti ende mbanë primatin e të...

Artis Kastrati shqiptari mjaft i respektuar në Festivalin e Cannës mes yjeve

Zemra na bëhet mal kur shohim se si personazhë...

Një Kolanë veprash më shumë se shkencë

Tetë vëllimet e profesor Ismail Ahmedit tashmë kanë zënë vend në...

Ju prezantojmë Celi Uka, një yll në ngjitje i muzikës

Ai jeton dhe vepron në Zvicër, por mësojmë se...