Kompani, hotele, aksione, hapësira tregtare, pjesë e pasurisë prej 32 milionë euro që gjykata i ka ngrirë Mijalkovit

Shkup, 22 Prill – Pasuria dhe aksionet që i janë sekuestruar apo ngrirë ish-kreut të policisë sekrete Sasho Mijalkov në kuadër të hetimit “Perandoria” peshojnë 32 milionë euro për shkak të dyshimit se janë fituar në rrugë kriminale ose me para nga aktivitetet kriminale.

Ajo që dihet është se kjo masë mbulon Hotelin Marriott, shtëpinë ku jeton Mijalkov në rrugën Salvador Allende, e cila dikur ishte selia e Exico-s, është pjesë e “Grupit të Zhvillimit” të Aleksandar Ivanovski – Alek Tera Nova, një e treta e Best Way. Investime, në pronësi të djalit të tij Jordan dhe një hapësirë ​​tregtare 1.7 milion euro ende në ndërtim e sipër në një shesh në Shkup ngjitur me Hotel Marriott.

Dy kompanitë “Develop Group” dhe “Best Ëhite Investment” për pronën e të cilave nga 15 prilli ka ndalim gjyqësor të tjetërsimit janë të lidhura nëpërmjet aksioneve të pronësisë apo personave përgjegjës me disa kompani të tjera. Bëhet fjalë për zinxhirin e basteve “Max Beth”, “OM Petrol Oil”, “Capital Properties” dhe “Hotel Grand M”, por duhet theksuar se për asnjërën prej këtyre kompanive, sipas të dhënave zyrtare që disponojmë, nuk ka asnjë ndalim tjetërsimi pasi prona nuk është e ngrirë.

Në rastin e Perandoria, e ngrirë me ndalesë asgjësimi dhe tjetërsimi është një aksion i Exico-s në Stopanska Banka- Manastir, pra mbi 7 mijë aksione me vlerë të përgjithshme prej 350 mijë euro.

Në të njëjtin rast, të pandehurit Orce Kamçev i është bllokuar një pjesë e pasurisë.

Prona e ngrirë në lidhje me Orce Kamçevin:

Për rastin “Perandoria” u caktua masa e ndalimit për asgjësimin dhe tjetërsimin (ngrirjen) e aksioneve në 9 shoqëri, në të cilat themelues është Orka Holding. Njëra prej aksioneve është rreth 3 milionë euro, ndërsa 8 të tjerat janë me vlerë më të ulët. Aksionet në pronësi të kompanive të Orce Kamçevit në ZIK Pellagonia dhe Stopanska Banka Manastir janë ngrirë dhe hipotekuar nga shteti si garanci për lirimin e Kamçevit nga paraburgimi.

Hetimi për rastin “Imperia” është drejt përfundimit dhe prokurorja Lile Stefanova pritet të ngrejë aktakuzë deri në fund të muajit të ardhshëm.

Ajo që dihet është se përveç Mijallkovit dhe Kamçevit, janë edhe njëmbëdhjetë të dyshuar dhe ndërkohë hetimet janë zgjeruar për të përfshirë edhe disa të tjerë që kanë të bëjnë me falimentimin e grupit mediatik “MPM”.

Dje u dha aktgjykimi për rastin “Parcelat në Vodno”, me të cilin ish-kryeministrit dhe tani të arratisurit, Nikolla Gruevskit iu sekuestrua pasuri në vlerë prej rreth tre milionë euro.

Bëhet fjalë për dy banesat në rrugën Bihaçka, tre apartamente në kompleksin Panorama si dhe parcelat në Vodno dhe në Krushevë ku ai planifikonte të ndërtonte.

Të fundit në përqindje