Lufta në Ukrainë, rreth 1.6 milion persona ikin në Poloni

Date:

Rreth 1.6 milion persona kanë ikur nga Ukraina në Poloni, prej shpërthimit të luftës më 24 shkurt, ka thënë Garda Kufitare polake të shtunën.

Jo të gjithë prej këtyre refugjatëve besohet se janë në Poloni. Maciek Duszczyk, zëvendës-rektor për hulumtime në Universitetin e Varshavës, ka vlerësuar se rreth 1 milion refugjatë janë në Poloni dhe pjesa tjetër ka shkuar në shtete tjera.

Pjesa më e madhe e refugjatëve kanë shkuar në qytete të mëdha, për shkak të mundësive më të mëdha për punësim. Autoritetet lokale në Varshavë dhe Krakov, kanë thënë se janë mbushur kapacitetet e strehimit të refugjatëve.

Rreth 1.6 milion persona kanë ikur nga Ukraina në Poloni, prej shpërthimit të luftës më 24 shkurt, ka thënë Garda Kufitare polake të shtunën.

Autoritetet lokale në Varshavë dhe Krakov, kanë thënë se janë mbushur kapacitetet e strehimit të refugjatëve.

e-max
e-maxhttp://gazetamax.mk
www.gazetamax.mk

SHPËRNDAJE

TË FUNDIT

Lajme të ngjashme
Lajme

Brend i ri i grimit nga artisti shqiptar Ernesti

Ai është një nga artistët e grimit, ndër më...

Albiona Tasholli një asambleiste shembull, e guximshme dhe aktive

Albiona Tasholli,një asambleiste shembull në Komunën e Lipjanit,nga radhët...

Afrim Gashi: Rritja e shumicës ishte një fiasko e vërtetë

Procesi i rritjes së shumicës, ishte një fiasko e...

Njihuni me Krenarin e super projektit ” Mrena nates”

Ai është artisti i familjes e megjithëse që i...