GazetaMax
Ballina

Mollë dhe gjalpë kikiriku, kombinim i shijshëm dhe i shëndetshëm

Mollët dhe gjalpi i kikirikut shijojnë fantastike së bashku.

Mollët janë të pasura me fibra dhe antioksidantë që përmirësojnë shëndetin e zorrëve dhe zvogëlojnë rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Gjalpi i kikirikut mund të ketë përfitime shtesë për shëndetin e zemrës – është treguar se rrit kolesterolin HDL (të mirë) dhe zvogëlon kolesterolin dhe trigliceridet LDL (të keq).

Gjalpi i kikirikut është mjaft i lartë në kalori. Edhe pse përgjithësisht nuk ka qenë e lidhur me shtimin në peshë, konsumohet më së miri në moderim.

Një mollë e mesme me 1 lugë gjelle (15 gram) gjalpë kikiriku natyral siguron një ekuilibër të këndshëm të aromës së ëmbël me tekstura të freskëta dhe kremoze nën 200 kalori.

Related posts

Struktura të Lëvizjes Besa kalojnë në PDE, Arjanit Hoxha viziton fshatin Pirok

Gazeta Max

Miliona burra pranojnë se nuk janë mirë – dhe e vlerësojnë shëndetin mendor vetëm me gjashtë nga 10 pikë

Gazeta Max

5 sëmundjet e rrezikshme që janë rikthyer vitet e fundit

Gazeta Max