Nedelkov: Me diskreditim personal dhe kolektiv greva nuk ndalet

Shkup, 18 prill – Me diskreditim personal dhe kolektiv nuk arrihet në zgjidhje dhe ndalim të grevës në kopshte dhe shkolla.

Tashmë ka filluar dita e gjashtë e grevës së SASHK-ut dhe filluan sulmet e ashpra ndaj grevistëve dhe kryesisë së SASHK-ut. Tentativë për diskreditim personal dhe kolektiv të kryesisë së SASHK-ut. Me tekste të porositura në portale të caktuara tentohet të fitohet mosbesimi te lidershipi dhe tentativa për t’i dhënë fund grevës. Pra, nëse keni ndërmend të lëkundni grevistët dhe shpresoni se ata do ta përfundojnë grevën që është vendimi i tyre personal, e keni tmerrësisht gabim. Uniteti është si kurrë më parë, justifikimi i kërkesave gjithashtu. Pra, është e kotë.

Diskreditimi kolektiv është në drejtim të përpjekjes së pushtetarëve që të paraqesin para opinionit se kryesia e SASHK-ut për interesa personale nuk e pranon 10 për qind të ofruar?! Pa asnjë argument, ata lehtë akuzojnë dhe ofendojnë, ndonëse disa herë gjatë negociatave u është thënë shumë qartë se të gjitha vendimet e marra nga kryesia e SASHK-ut (Këshilli i SASHK-ut), janë marrë pas deklaratës paraprake të anëtarëve të SASHK-ut. Pra, kështu ishte edhe këtë herë, çfarë është në diskutim këtu? Sipas zyrtarëve të qeverisë, këshilli duhet të kishte marrë një vendim “të arsyeshëm”, duke injoruar votën e anëtarësimit prej 95 për qind për të thënë “oferta nuk është e vlefshme”. Jo faleminderit!

Dhe së fundi, disa media dhe zyrtarë të qeverisë po tentojnë të shtrojnë tezën se fajtor për grevën dhe ndërprerjen e mësimit është vetëm SASHK. Ata vetë nuk besojnë në të, dhe jo opinioni. Thonë se SASHK ka bërë shantazh dhe nuk thonë se në fakt po shantazhojnë. Kërkesa e Qeverisë është që fillimisht të ndërpritet grevën dhe më pas të negociohet. A nuk është ky një shantazh klasik?

Zonja dhe zotërinj, ju kërkoj të ndaloni presionin që po ushtroni mbi anëtarët tanë dhe partiakët tuaj. Këtë herë, kuptoni mesazhin që po ju dërgojnë me mosbindje. Kësaj here bëhet fjalë për ekzistencën e tyre dhe rikthimin e dinjitetit të profesionit që përfaqësojnë.

Dhe po, pas grevës së SASHK-ut qëndrojnë 25.000 anëtarë, por edhe jo anëtarë të SASHK-ut, të cilët pa dallim sindikatash, partiake, fetare, kombëtare dhe çfarëdo përkatësie, krah për krah, së bashku godasin për të drejtat sociale dhe ligjore, duke i besuar udhëheqjes së SASHK.

Të fundit në përqindje