Programi mësimor plotësisht do të zbatohet, do të respektohen datat për maturën shtetërore, konsideron Shaqiri

Date:

Shkup, 26 janar – Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri konsideron  se plotësisht do të realizohet programi mësimor dhe plotësisht do të realizohet gjithçka që është paraparë në datat për provimin e maturës shtetërore dhe në pjesën për provimet e planifikuara të maturës.

Shaqiri, duke iu përgjigjur pyetjes së deputetes Beti Stamenkoska Trajkoska nga VMRO-DPMNE në seancën e sotme të pyetjeve të deputetëve, rikujtoi të drejtën në arsim dhe ligjet për arsimin fillor dhe arsimin e mesëm.

Ministri Shaqiri informoi  se janë bërë analiza nga Sektori për Arsim Fillor, duke shpjeguar  se në Ligjin për Arsimin Fillor saktë parashikohet sa ditë pune duhet të punohet në një vit shkollor, ndërsa në Ligjin për Arsim të Mesëm, siç tha, nuk  është paraparë saktë sa ditë duhet të ketë një vit shkollor.

Gjysmëvjetori   i dytë i vitit shkollor 2022/2023 ka filluar më 23 janar të vitit 2023, në vend më 18 janar të vitit 2023. Viti shkollor do të përfundojë më 14  në vend më 9 qershor të vitit  2023. 

e-max
e-maxhttp://gazetamax.mk
www.gazetamax.mk

SHPËRNDAJE

TË FUNDIT

Lajme të ngjashme
Lajme

Afrim Gashi: Rritja e shumicës ishte një fiasko e vërtetë

Procesi i rritjes së shumicës, ishte një fiasko e...

Njihuni me Krenarin e super projektit ” Mrena nates”

Ai është artisti i familjes e megjithëse që i...

Shpenzim Beadini: Aktivitetet e fshehta ekonomike përbëjnë një fakt në jetën tonë të përditshme

Vlerësimin për aktivitetet e ekonomisë së fshehtë i konsideroj...