GazetaMax
Kuriozitete

Receta e ditës: Qofte pule Cezar

Qoftet mund të përgatiten dhe të ruhen të papërpunuara në frigorifer ose të gatuhen deri në 2 ditë përpara ose të ngrihen në një shtresë të vetme deri në 3 muaj. Shkrijeni brenda natës në frigorifer përpara se të vazhdoni me përgatitjen. Nëse qoftet janë pjekur plotësisht, i ripjekim në furrë 200 gradë derisa të ngrohen, përpara se t’i shtoni salcës. Mbetjet mund të ruhen në frigorifer në një enë hermetike deri në 4 ditë.

Përbërësit e kërkuar:

70 gr parmezan (+ për servirje)
120 gr majdanoz (+ për servirje)
120 g thërrime buke
2 thelpinj hudhre
1 vezë e madhe
1½ lugë çaji mustardë
lëkura e 1 limoni
½ lugë çaji kripë
¼ lugë çaji piper i zi i sapo bluar, plus më shumë për servirje
680 g pulë të grirë

për salcën:

5 lugë gjalpë të ftohtë
2 thelpinj hudhre
60 ml lëng limoni
kripë

Përgatitja:

Fillimisht bëni qoftet. Vendoseni raftin në të tretën e sipërme të furrës dhe ngrohni furrën në 218°C. Nëse dëshironi, shtroni një fletë pjekjeje me letër alumini. Lyejeni letrën me vaj. Në një tas të madh, përzieni së bashku parmixhanin e grirë, majdanozin e grirë imët, thërrimet e bukës, 2 thelpinj hudhër të grira imët, 1 vezë të madhe, mustardën, lëkurën e grirë imët të 1 limoni, gjysmë luge çaji kripë dhe një çerek lugë çaji piper të zi. Shtoni mishin e pulës së bluar dhe përziejini derisa përbërësit të bashkohen mirë. Mos i përzieni shumë përndryshe qoftet do të jenë të forta. Merrni 2 lugë gjelle nga përzierja dhe rrotulloni qoftet midis duarve. I vendosim në një tepsi dhe i shpërndajmë në mënyrë të barabartë.

I pjekim për 12 deri në 15 minuta. Piqni deri në kafe të artë sipër, 2 deri në 3 minuta të tjera.

Ndërkohë bëni salcën. Shkrini 1 lugë gjelle gjalpë të ftohtë në një tigan në zjarr të lartë. Shtoni 2 thelpinj hudhra të grira hollë dhe skuqini, duke i përzier shpesh, derisa të marrin aromë dhe të marrin pak ngjyrë kafe, rreth 2 minuta. E heqim tiganin nga zjarri. Rrihni 4 lugët e mbetura gjalpë të ftohtë dhe lëngun e limonit derisa gjalpi të shkrihet. I rregullojmë me kripë sipas nevojës. Shtoni qoftet në tavë dhe lyejini. E zbukurojmë me më shumë piper, gjethe majdanozi të grira hollë dhe parmixhan të grirë.

Related posts

Bellerin ndjen shqetësim, nesër do t’i nënshtrohet ekzaminimeve mjekësore

Gazeta Max

Këto lëvizje të rëndësishme do t’i bëjë Milan

Gazeta Max

Vazhdon Superliga e Kosovë – sot zhvillohen dy ndeshje

Gazeta Max