GazetaMax
Ballina

Substanca kryesore që i jep aromën kanellës mund të ndikojë në uljen e peshës

Një grup studiuesish të qendrës kërkimore “Nestlé” në Lozanë të Zvicrës dhe profesorë të Universitetit të Tokios kanë arritur në përfundimin se aldehidi dinamik (substanca kryesore që i jep aromën kanellës) mund të ndikojë në oksidimin e yndyrës.
Sipas ekspertëve, ky procesi i quajtur termogjenezë, konsiston në prodhimin e nxehtësisë trupore, sidomos në indin dhjamor dhe muskulor, duke favorizuar oksidimin e yndyrës dhe për pasojë uljen e peshës.
Dobitë e kanellës janë të ngjashme me ato të specit djegës.
“Kapsaicina, përveçse jep shijen tipike pikante, ka edhe një funksion antiuretik. Ky princip aktiv rrit nxehtësinë trupore dhe konsumin e oksigjenit deri në 20 minuta pas ushqyerjes”, thonë ekspertët.

Related posts

Ushqimet që mund të shkaktojnë efekte negative në trupin tuaj

Gazetamax.mk

Llojet më të shpeshta të alergjive

Gazetamax.mk

Mediat në Serbi e zbulojë emrin e vrasësit të Ivanoviqit dhe detajet kush e porositi

Gazetamax.mk