GazetaMax
LAJME

Vazhdon trendi i rënies së çmimit të derivateve të naftës

Komisioni rregullator për energjetikë dhe shërbime të ujit (KRRE) gjatë ditës do të sjellë vendim për çmimin e derivateve të naftës që do të vlejë prej sonte në mesnatë. Siç informojnë nga KRRE, janë përmbushur parakushtet për sjellje të vendimit të ri.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Çmimet e derivateve sillen në bazë të Rregullores së ndryshuar për caktim të çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës me të cilën KRRE çdo ditë mund të sjellë vendime për ndryshim të çmimit të derivateve nëse përllogaritja për çmimin e cilit do derivat të naftës shënon rritje apo ulje për dy denarë. Për përllogaritjen merret mesatarja nga kotacionet paraprake pesëditore të bursës për çdo derivat të naftës në veçanti dhe fare nuk ndikon çmimi i naftës së papërpunuar brent në tregun botëror.

Gjatë fundjavës nuk ka kotacione në bursë sepse bursat nuk punojnë, kështu që ndryshimi tjetër i mundshëm i çmimit të derivateve do të jetë të hënën nëse përmbushen parakushtet për sjellje të një vendimi të ri.

300x250

Related posts

MPJ: Rezoluta e KE e bazuar në konstatimet dhe rekomandimet e mendimit të ekspertëve të pavarur

e-max

Gruaja shtatzënë që i shpëtoi shpërthimit në Mariupol, sjell në jetë vajzë

e-max

Debat publik për ndryshimet e Ligjit për shërbimet audio dhe audiovizuale mediatike

e-max