Whatsapp përgatitet për ndryshime të mëdha, cilat janë veçoritë e reja

WhatsApp ka njoftuar lajme të rëndësishme që vijnë në aplikacion në javët e ardhshme. Ata aktualisht janë duke punuar në disa veçori të reja për shërbimin e mesazheve të çastit, ndërkohë që Zuckerberg dhe bashkëpunëtorët kanë njoftuar ndryshime të mëdha. Para së gjithash, ardhja e Community, do ta bëjnë Whatsapp-in të ngjashëm me një rrjet social. Një tjetër risi është mundësia për të lënë reagime ndaj mesazheve dhe për të ndarë skedarë të shumtë me shumë njerëz. Rëndësi e madhe iu kushtua edhe çështjes së privatësisë dhe sigurisë së mesazheve.

Çfarë është Whatsapp Community dhe si funksionon?

Një nga funksionet e reja më të pritura të Whatsapp është padyshim Community, i cili synon të lidhë grupe dhe nëngrupe përdoruesish që ndajnë të njëjtat interesa.

Community do të lejojë përdoruesit e WhatsApp të bashkojë grupe të veçanta në një vend, për sa kohë që ka një interes të përbashkët.

Si rezultat, përdoruesit do të jenë në gjendje të marrin përditësime të dërguara në të gjithë komunitetin dhe të organizojnë grupe të vogla diskutimi për tema të rëndësishme.

Sigurisht, Community do të ketë të gjitha mjetet e nevojshme për administratorët e secilit grup, duke përfshirë dërgimin e sinjalizimeve për të gjithë dhe aftësinë për të zgjedhur se cilat grupe do të përfshihen dhe cilat jo.

Ju do të mund të ndani skedarë më të mëdhenj

Whatsapp po përgatitet t’u japë përdoruesve një tjetër risi, atë të shkëmbimit të skedarëve deri në 2 Gigabajt.

Jo vetëm kaq: por do të jetë e mundur të shihet, përveç përqindjes së ngarkimit ose shkarkimit të kryer, edhe koha e mbetur për përfundimin e veprimit

Mund të thirren disa persona në të njëjtën kohë

Ndër lajmet e reja që vijnë në Whatsapp është edhe ai i thirrjeve më të gjera zanore.

Aplikacioni i mesazheve po prezanton me të vërtetë thirrje zanore për deri në 32 persona me një dizajn krejtësisht të ri për ato momente që kur flet drejtpërdrejt është më mirë se të bisedosh.

Whatsapp prezanton reagimet ndaj mesazheve

Pas muajsh debatesh, mundësia e reagimit ndaj mesazheve në Whatsapp bëhet realitet.

Do të ketë gjashtë reagime të disponueshme, të shprehura me emoji.

Si të reagoni ndaj mesazheve? Thjesht klikoni në një ikonë në formën + e dhe zgjidhni reagimin që ju përshtatet më së miri në atë moment.

Çështja e privatësisë

Disa përditësime të reja të Whatsapp kanë për qëllim të përmirësojnë privatësinë personale të përdoruesit.

Për shembull, nuk do të jetë më e mundur të ruani automatikisht fotot dhe videot e marra nëpërmjet mesazheve kalimtare në galerinë e telefonit tuaj. Whatsapp ka adoptuar këtë risi për të rritur më tej privatësinë e bisedave kalimtare, të lindura pikërisht për këtë arsye.

Të fundit në përqindje