GazetaMax
Lajme

Zef Berishaj atdhetari që dhuroi 50 mij dollarë për ndërtimin e Kishës në malin e Kakariqit

Mbrëmë në Detorit është organizuar darkë për mbledhje fondes për ndërtimin e Kishës në Malin e Kakariqit, e cila duke pasur parasyshë përkufizimin gjeografik është e rëndësisë jetike për shqiptarët që jetojnë në ata troje, për ruajtjen e identitetit, gjuhës e kulturës, njëkohësisht do të ruaj dhe nga asimilimi i asaj popullate.

Ky proekt u inicua nga Pater Mirash Marinaj dhe u përkrah nga shum atdhetar shqiptarë që jetojnë në Detroit por që kur nuk ndaluan së kontribuari për vendlindjen e tyre dhe për t’iu përgjigjur kërkesave të Atëdheut, në veçanti për proekte që kontribojnë në ruajtjen e identitetit, gjuhës e kulturës të asaj pjese shqiptare të ngelur nën Mal të Zi.

Atdhetari shqiptarë, biznismen dhe humanist i shquar nga Gruda e Malësis së Madhe por që jeton dhe vepron në SHBA, Zef Berishaj në atë mbrëmje ka dhuruar 50 mij dollarë për ndërtimin e asaj Kishe, njëherit dhe pjesë e grupit punues të këtij projekti me rëndësi jetike për Malësinë.

Zef Berishaj gjithmonë i është përgjigjur thirjes së Atdheut dhe ka përkrahur çdo iniciativë e projekt që është inicuar si për Malësi ashtu dhe për komunitetin shqiptarë në SHBA.Dhe pse ka vite që jeton në SHBA ai gjithmonë mban në zemër dhe ëndra vendlindjen e tij dhe nuk ndaloi kurrë së përkrahuri atë.

Veprat e tij humane janë të panumërta duke mos kursyer asgjë nga vetja e tij në të mirë të vendlindjes dhe komunitetit shqiptarë në ShBA.

Related posts

Shpërthejnë zjarre të reja në Kumanovë dhe Shtip

Gazetamax.mk

КE: Të punohet në transformimin digjital dhe në forcimin e kapaciteteve institucionale

Gazetamax.mk

Ministri Boçvarski në Berovë i prezantoi procedurat e thjeshtuara për instalimin e fotovoltaikëve

Gazetamax.mk