Zephyr thyen rekordin e vet të fluturimit më të gjatë pa pilot

19:20 12/07/2022Airbus ka thyer rekordin e fluturimit më të gjatë të padrejtuar nga një pilot. Zephyr S ka kaluar 26 ditë në ajër, duke thyer kështu rekordin e tij të mëparshëm prej 25 ditë, 23 orë e 57 minuta në vitin 2018.Mjeti fluturues qëndron lart në atmosferë duke evituar trafikun komercial ajror dhe motin e keq. Zephyr  furnizohet me energji diellore me anë të disa baterive që e mbajnë në ajër edhe gjatë natës, që do të thotë se nuk ka nevojë të zbresë në tokë për t’u furnizuar.Të dhënat e fluturimit tregojnë se Zephyr u zhvendos nga zona e testimit në Arizona drejt Belizesë në Amerikën Qendrore dhe kthim.Rëndësia e kësaj ngjarjeje, sipas ekspertëve, është hapja e një dere për përdorime praktike të mjetit fluturues në misione ushtarake apo katastrofat natyrore./tvklan.al

Të fundit në përqindje

Zephyr thyen rekordin e vet të fluturimit më të gjatë pa pilot

19:20 12/07/2022Airbus ka thyer rekordin e fluturimit më të gjatë të padrejtuar nga një pilot. Zephyr S ka kaluar 26 ditë në ajër, duke thyer kështu rekordin e tij të mëparshëm prej 25 ditë, 23 orë e 57 minuta në vitin 2018.Mjeti fluturues qëndron lart në atmosferë duke evituar trafikun komercial ajror dhe motin e keq. Zephyr  furnizohet me energji diellore me anë të disa baterive që e mbajnë në ajër edhe gjatë natës, që do të thotë se nuk ka nevojë të zbresë në tokë për t’u furnizuar.Të dhënat e fluturimit tregojnë se Zephyr u zhvendos nga zona e testimit në Arizona drejt Belizesë në Amerikën Qendrore dhe kthim.Rëndësia e kësaj ngjarjeje, sipas ekspertëve, është hapja e një dere për përdorime praktike të mjetit fluturues në misione ushtarake apo katastrofat natyrore./tvklan.al

Të fundit në përqindje

Zephyr thyen rekordin e vet të fluturimit më të gjatë pa pilot

19:20 12/07/2022Airbus ka thyer rekordin e fluturimit më të gjatë të padrejtuar nga një pilot. Zephyr S ka kaluar 26 ditë në ajër, duke thyer kështu rekordin e tij të mëparshëm prej 25 ditë, 23 orë e 57 minuta në vitin 2018.Mjeti fluturues qëndron lart në atmosferë duke evituar trafikun komercial ajror dhe motin e keq. Zephyr  furnizohet me energji diellore me anë të disa baterive që e mbajnë në ajër edhe gjatë natës, që do të thotë se nuk ka nevojë të zbresë në tokë për t’u furnizuar.Të dhënat e fluturimit tregojnë se Zephyr u zhvendos nga zona e testimit në Arizona drejt Belizesë në Amerikën Qendrore dhe kthim.Rëndësia e kësaj ngjarjeje, sipas ekspertëve, është hapja e një dere për përdorime praktike të mjetit fluturues në misione ushtarake apo katastrofat natyrore./tvklan.al

Të fundit në përqindje