15 minuta ecje në ditë ju zgjasin jetën

Jeta në ditët e sotme është bërë shumë dinamike – si pasojë e agjendave të ngarkuara, shumë pak kohë mbetet në ditë për të bërë aktivitete fizike.Duke e ditur rëndësinë e ushtrimit të rregullt dhe ndikimin kyç që ka në shëndetin tonë mendor, fizik dhe emocional, shkencëtarët kanë gjetur një zgjidhje për problemin e kohës.

Një ecje prej pesëmbëdhjetë minutash në ditë mund të zgjasë deri në shtatë vjet jetën tuaj.

Gjashtëdhjetë e nëntë njerëz, të moshave ndërmjet 30-60 vjeçare, u përfshinë në këtë studim.

Ata bënin stërvitje të përditshme, dhe ajo që zbuluan shkencëtarët nga këta persona ishte ulja e nivelit të plakjes.

Ndërkohë, këtyre individëve i ndihmoi ecja edhe për shëndetin e zemrës, shkruan theheartysoul.

Këto janë 6 dobitë, nëse e praktikoni ecjen çdo ditë

Ecja vetëm për dymbëdhjetë minuta ju rrit vëmendjen dhe vetëbesimin

Ecja ndihmon në uljen e tensionit të gjakut

Ecja me intensitet të moderuar mund të ndihmojë në uljen e rrezikut të tensionit të lartë.

Ecja e rregullt ndihmon në parandalimin e diabetit

Sipas rezultateve të Studimit të Shëndetit të Infermiereve të Harvardit, gratë që ecnin së paku tridhjetë minuta në ditë ulën rrezikun e diabetit me 30%.

Një studim i bërë nga “Epidemiologjia e kancerit” zbuloi se gratë që ecnin të paktën shtatë orë në javë kishin 14% më pak gjasa për të zhvilluar kancerin e gjirit.

Shkencëtarët në Universitetin e Kalifornisë, San Francisko dhe Harvard University zbuluan se meshkujt që kishin kancer të prostatës dhe që ecnin të paktën tre orë në javë ulën shanset e tyre për përsëritjen e tyre.

Disa mënyra të thjeshta të ecjes

Ecni në punë ose në shkollëGjatë marrjes së transportit publik, merrni disa ndalesa përpara destinacionit tuajMerrni shkallët në vend të ashensorëveParku larg në krahasim me vend parkimi më të afërt dhe pastaj ecni kudo që të shkoniShkoni për një shëtitje të shpejtë pas drekës në vend të vetëm të ulur rreth e rrotull për gjithë kohënShkoni për një shëtitje menjëherë pas darkës, mund ta bëni atë një ngjarje familjareProvoni të takoni “ecni dhe flisni” në punëEcni me qenin tuaj ose ecni me qenin e një shoku ose të familjes

Dobitë e ecjes së përditshme janë astronomike, ajo pozitivisht ndikon në gjendjen tuaj mendore dhe fizike, duke e lënë mendjen dhe trupin tuaj të lumtur dhe më të shëndetshëm!

Ju mund të mos jeni në gjendje të futni 5 milje në ditë në orarin tuaj, por vetëm 15 minuta ecje mund të ndryshojë plotësisht jetën tuaj.

Pra, vishni këpucët, preferohen atlete, dhe muzikën tuaj dhe filloni të lëvizni ato këmbë!

Të fundit në përqindje