GazetaMax
Ballina

Arrat ndihmojnë në ruajtjen e kujtesës

Shkencëtarët thonë se konsumimi i përditshëm i arrës ndihmon në parandalimin e sëmundjes së humbjes së kujtesës.
Në një studim të realizuar nga studiuesit e Institutit të New Yorkut theksohet se kur nuk konsumohet arra kemi humbje të dukshme në kontrollin e ndjenjave, të kujtesës dhe të mësuarit.
Sipas rezultateve, vitamina E dhe flavonoidet që gjenden tek arra ndihmojnë në shkatërrimin e radikaleve të lira të dëmshme të cilat shkaktojnë sëmundjen e sklerozës.

Related posts

Thellohet kriza e ushqimeve në botë

Gazeta Max

Abdiu-Halili: Me implementimin e stadardeve të BE-së do të kemi bujqësi konkurruese në tregun evropian

Gazeta Max

5 sëmundjet e rrezikshme që janë rikthyer vitet e fundit

Gazeta Max