GazetaMax
Lajme

Deputeti bullgarë kërkon reliktet e Car Samuelit që Bullgaria të heq veton

Sofje, 23 Maj – Deputeti i partisë bullgare në pushtet “Vazhdojmë me ndryshimet” Venko Sabrutev kërkon reliktet e Car Samuelit që Bullgaria të heqë veton ndaj Maqedonisë.

Ai kërkon garanci dhe gjeste nga Maqedonia që të lejojnë vendin të fillojë negociatat me Bashkimin Evropian (BE).

Ai thotë se temat aktuale për popullin bullgar janë inflacioni, çmimet e karburanteve dhe kriza e gazit, jo Maqedonia.

Deputeti mendon se duhet kërkuar konsensus kombëtar për çështjen e Maqedonisë së Veriut.

“Fqinji ynë perëndimor duhet të përmbushë detyrimet e saja dhe të bëjë gjeste ndaj Bullgarisë për t’i konfirmuar popullit bullgar se do të ndryshojë politikën e saj”, theksoi Sabrutev.

Related posts

Kurti në një vjetorin e qeverisjes u drejtohet ministrave: Kemi punuar pa asnjë skandal, kemi vullnetin e dijen për t’i kaluar sfidat për kombin

e-max

Taravari: Më së miri do të ishte që ASH të bëhet pjesë e Qeverisë pas zgjedhjeve

e-max

Kovaçevski-Donev: Korridori 8 hap rrugë të reja europiane për transportin hekurudhor

e-max

Leave a Comment

Lajme

Deputeti bullgarë kërkon reliktet e Car Samuelit që Bullgaria të heq veton

Sofje, 23 Maj – Deputeti i partisë bullgare në pushtet “Vazhdojmë me ndryshimet” Venko Sabrutev kërkon reliktet e Car Samuelit që Bullgaria të heqë veton ndaj Maqedonisë.

Ai kërkon garanci dhe gjeste nga Maqedonia që të lejojnë vendin të fillojë negociatat me Bashkimin Evropian (BE).

Ai thotë se temat aktuale për popullin bullgar janë inflacioni, çmimet e karburanteve dhe kriza e gazit, jo Maqedonia.

Deputeti mendon se duhet kërkuar konsensus kombëtar për çështjen e Maqedonisë së Veriut.

“Fqinji ynë perëndimor duhet të përmbushë detyrimet e saja dhe të bëjë gjeste ndaj Bullgarisë për t’i konfirmuar popullit bullgar se do të ndryshojë politikën e saj”, theksoi Sabrutev.

Related posts

Fitim Çaushi: Polifonia është shiptare dhe jo greke z. Vaso Tole dhe z. Pirro Prifti

e-max

Kostovski: Ligji për prejardhjen e pronës do ta lehtësojë shumë luftën kundër korrupsionit

e-max

Osmani në takimin e ministrave të PBEJ në Selanik

e-max

Leave a Comment