GazetaMax
Lajme

Derisa çmimet e karburanteve rriten në mbarë botën, në Maqedoninë e Veriut po ulen

Në pompat e benzinës në Maqedoninë e Veriut benzina që nga mesnata është më e lirë për 6,5 denarë, ndërsa dizeli për nëntë denarë për litër, për shkak të uljes së akcizës dhe tatimit mbi vlerën e shtuar (TVSH) për derivatet.

Sipas çmimores së re, një litër “Eurosuper BS 95” është 86,5 denarë, “Eurosuper BS 98” kushton 88,5 denarë, ndërsa “Eurodizel” 88 denarë. (Një euro është 61,7 denarë me kursin e mesëm).

Parlamenti i Maqedonisë së Veriut të premten para mesnatës, me sugjerim të qeverisë së Dimitar Kovaçevskit, miratoi ndryshimet në Ligjin për TVSH-në dhe akcizat, me të cilat u ul tatimi në karburant nga 18 në 10 për qind dhe akciza në varësi të mesatares. çmimi i aksioneve.

Ndryshimet në ligjin e TVSH-së hoqën taksën për bukën, sheqerin, miellin e tipit 400, vajin ushqimor të lulediellit, qumështin e përhershëm, mishin e freskët, orizin dhe vezët dhe deri në fund të vitit u zgjerua aplikimi i taksës preferenciale për energjinë elektrike qytetarët prej pesë për qind, që është 1 korriku do të rritej në 10 për qind.

Ulja e taksave dhe akcizave është pjesë e pakos së Qeverisë së Maqedonisë së Veriut për mbrojtjen e standardit jetësor dhe stabilitetin ekonomik të ekonomisë. Ajo paketë është gjithsej 400 milionë euro, prej të cilave 100 milionë euro janë heqje e të hyrave të planifikuara, kurse 300 milionë janë shpenzime buxhetore.

Related posts

Kovaçevski: Me masat me në kohë kundër krizës zbutëm goditjet në çmime

Gazetamax.mk

Kompania “Atdheu” bashkë me “Zarfi i mërgimtarit” këtë vikend kthyen buzëqeshjen tek disa familje në malësinë e Tetovës (Video)

Gazetamax.mk

Konferencë për kalimin e hendekut në mes praktikave formale dhe joformale në gjyqësorin e BP

Gazetamax.mk