GazetaMax
BALLINA

Festim Halili: Krijojmë një sfidë të re për “Krijimin e një Qendre për trajnim për punë të gjelbra – Green Jobs Training Hub”

Keni ide? Mos u anko, por apliko! S’bashku me USAID 🇺🇲 dhe IESC. Krijojmë një sfidë të re për “Krijimin e një Qendre për trajnim për punë të gjelbra – Green Jobs Training Hub”, kështu ka njoftuar drejtori i Fondit për Inovacion dhe Zhvillim Teknologjik, Festim Halili.

🎯Qëllimi i sfidës është krijimi i një Qendre për trajnim për punë të gjelbra, e konceptuar si një strukturë qendrore e dedikuar për të ofruar trajnim gjithëpërfshirës për zhvillimin e aftësive për të rinjtë në sektorë të ndryshëm, dhe e lidhur me punë të gjelbra si: instalues i paneleve diellore, operatori i hidrocentraleve, specialisti i bioenergjisë, tekniku i automjeteve elektrike (EV) dhe edukatori i zvogëlimit të mbeturinave.

✅Buxheti i përgjithshëm i sfidës është 60 mijë USD, në kundërvlerë në denarë.

⭕Kjo sfidë do të sigurojë financim deri në 90% të buxhetit të përgjithshëm të projektit, në një shumë maksimale deri në 60,000 USD në kundërvlerë në denarë, dhe 10% e mbetur do të sigurohet nga aplikanti.

Sfida po zbatohet në partneritet me Aktivitetin e USAID-it për të rinjtë që në mënyrë aktive krijojnë mundësi, të zbatuar nga organizata Avancimi i ekonomive për komunitete më të forta (IESC) në partneritet me Forumin rinor arsimor dhe Qendrën për sipërmarrësit dhe zhvillimin e menaxherëve.

💯Më shumë informacion rreth sfidës në: https://fitr.mk/…/sfida-per-themelimin-e-qendres-se…/

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0ySdThP4oSHNaeoo7rBjYVAZYi9BetxzgFvtadgs4BRvwCrCGGDG3nuywMKz9j62vl&id=639296832&mibextid=Nif5oz

Related posts

Besimi: Është përcaktuar në mënyrë eksplicite se mjetet nga tatimi i solidaritetit do të shfrytëzohen për masa antikrizë

e-max

Ndryshimet kushtetuese më 18 gusht në seancë plenare

e-max

“Fotografitë e ditës” të Talat Xhaferit

e-max