Hovenier: Jemi të nderuar që Kosova shpalli ditë zie për Madeleine Albright

Ambasadori amerikan: Jemi të nderuar që Kosova shpalli ditë zie për Madeleine Albright.
Ambasadori amerikan në Kosovë, Jeff Hovenier, ka thënë se ShBA-ja ndihet e nderuar që Kosova sot shpalli Ditë Zie në nderim të jetës dhe veprës së Ish-sekretares së shtetit, Madeleine Albright.
Hovenier tha se lidershipi i Albright shpëtoi jetë dhe vendosi siguri për gjeneratat e ardhshme.
“Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë të nderuara me vendimin e Qeverisë së Kosovës për të shpallur ditën e sotme Ditë zie për nder të Madeleine Albright, udhëheqja e së cilës shpëtoi jetë dhe siguroi siguri dhe prosperitet për brezat e ardhshëm. Faleminderit që e keni njohur Madeleine sot dhe vazhdoni të nderoni kujtimin e saj duke ndërtuar një demokraci të begatë, multietnike”, ka thënë Hovenier.

Të fundit në përqindje