LSDM: Në kohë krize po rriten rrogat

Date:

Edhe në kohë krize koncepti i LSDM-së paratë te qytetarët po jep rezultate konkrete thonë nga kjo parti. Në këtë kontekst nga partia në pushtet theksojnë rritjen e pagës minimale në 18 mijë denarë.

“80 mijë puntorë nga prilli dotë marrin paga më të mëdha për tre mijë denarë nga ajo e deritanishmja, ndërsa të ardhura më të mëdha do të kenë edhe ata punëtorë të cilët deri tani kanë marrë 16 apo 17 mijë denarë rrogë” – tha Marija Georgievska nga LSDM.

Poashtu sipas kësaj partie po rriten pagat në të gjitha sektorët. Në MPB rriten rrogat për 5%, ndërsa paga më të mëdha marrin mjekët, infermieret, kujdestarët dhe edukatoret e çerdheve, të punësuarit në arsim dhe mbrojtje.

Sipas socialdemokratëve rritja e rrogave ka ndikuar që rroga mesatare për muajin janar të këtij viti të arrijë në 29 mijë e 918 denarë.

e-max
e-maxhttp://gazetamax.mk
www.gazetamax.mk

SHPËRNDAJE

TË FUNDIT

Lajme të ngjashme
Lajme

Dashuri dhe festë për të voglin e yllit Liza

Dihet tashmë se ajo është një yll i muzikës...

Banorët e Rekës të zemëruar: Prerje masive e drunjëve, asnjë investim

Përkundër faktit se në Parqet Nacionale me ligj është...

Klinika Universitare Reumatologjike pjesëmarrëse në Kongresin Reumatologjik EULAR 2023 në Milano

Klinika Universitare Reumatologjike me stafin e saj merr pjesë...