Mariçiq: Muaji qershor është vendimtar për hapjen e negociatave

Shkup, 26 Maj – Zëvendëskryeministri për çështje evropiane Bojan Mariçiq, ka treguar se propozimet më serioze për zgjidhjen e çështjes mes Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë do të bëhen të ditura diku nga fundi i qershorit.

“Ne nuk do të dorëzohemi në rrugën drejt Bashkimit Evropian! Por e sigurt është se ne nuk do të heqim dorë nga rruga evropiane dhe nuk mund të heqim dorë. Nuk ka qenë kurrë e lehtë për ne, ka qenë e vështirë për ne të arrijmë këtu,të mos harrojmë edhe anëtarësimin në NATO. Kjo nuk do të thotë se ne duhet të heqim dorë nga rruga jonë evropiane dhe se nuk duhet të vazhdojmë të punojmë në mënyrë konstruktive në të”, tha Mariçiq.

Të fundit në përqindje