GazetaMax
Lajme

Milevski: Ambasadori rus nëse ka një gram ndërgjegje, duhet të largohet nga vendi

Ministri i Vetëqeverisjes Lokale, Goran Milevski, në emisionin “Samo Vistina” tha se ambasadori rus në Maqedoni, Sergei Bazdnikin, nëse ka ndërgjegje, duhet vetë të largohet nga Maqedonia e Veriut.

“Të dënojnë agresionin e qeverisë së tyre. Unë nuk mendoj se i gjithë populli rus është në favor të pushtimit. Nëse ka një gram ndërgjegje, duhet të largohet vetëm nga pozicioni. Partia jonë simotër nga Rusia është kundër luftës dhe po mbledh nënshkrime. Ne kemi mbështetjen e popullit rus për të dënuar këtë krim.

Dëbimi i një ambasadori është nga një këndvështrim liberal. Takimi i deputetëve me njerëz të tillë dhe përkrahja është për çdo dënim. Ajo propagandë përmes Sputnik-ut në Ballkan ka vërtet ndikimin e saj”, theksoi Milevski.

Ai thotë se ultimatumi për dorëzimin e qytetit të Mariupolit është si i vitit 1945. Sipas Milevskit, lufta do të zgjasë, rindërtimi dhe normaliteti nuk do të jenë afër, edhe pse disa analiza parashikojnë që ajo të përfundojë në maj.

Related posts

Kuçuk: Maqedonia nuk ka rrugë tjetër veç të jetë pjesë e Bashkimit Europian

e-max

NASA shpërndanë imazhe nga liqeni i Ohrit dhe Prespës, kategorizohen si më të vjetër në Europë

e-max

Ursula von der Leyen: Ukraina, Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria e kanë Evropën në zemër

e-max