Mirënjohje e lartë e Borellit për kryediplomatin Bujar Osmani (Video)

Maqedonia e Veriut nga dita e djeshme është pjesë e Unionit të Mesdheut. 42 vende i thanë PO anëtarësimit të RMV-së në UM- Organizatë kjo që i përfshinë të gjithë vendet e BE-së dhe vendet e Mesdheut, të cilat nuk janë pjesë e BE.

I pari i Diplomacisë së vendit, Bujar Osmani është pritur ngrohtë dhe në nivelet më të larta diplomatike nga Nënkryetari i Komisionit Evropian dhe Përfaqësuesi i Lartë i BE-së për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Josep Borrell.

Ky hap diplomatik shënon një hap para drejt proceseve eurointegruese. Maqedonia e Veriut nga Janari i vitit 2023 do të kryesojë edhe me OSBE-në, që është një sukses tjetër diplomatik nën udhëheqjen e diplomacisë së Bujar Osmanit.

Të fundit në përqindje