Monitorimi i shpërndarjes së lëndëve si në gjyqsor, duhet të zbatohet edhe në Prokurori

Date:

Në një intervistë në Televizionin Alsat-M, ministri i Drejtësisë, Krenar Lloga, tha se ka marë mbështetjen e kryeministrit të vendit, por edhe të partive të tjera politike për të filluar rrugën drejt procesit të vetingut. Zgjidhja që duhet të kërkohet sipas tij, është zgjidhje sistematike në sistemin e drejtësisë dhe për këtë tha se do të duhet edhe angazhimi për kuadrin ligjor. Për çështjen e reformave në gjyqsor dhe prokurori, ministri Lloga, tha se disa ndryshime janë bërë nga strategjia e vitit 2017, por shtoi se disa ndryshime të tjera duhet të bëhen tani, duke filluar nga sistemi i monitorimit të shpërndarjes elektronike të lëndëve.
“Domethënë ditën që jam futur në ministri, kam kërkuar si bëhet monitorimi i proceseve të shpërndarjes së lëndëve në mënyrë elektronike në prokurori. Dhe aty më është thënë, se nga 1 janari ka filluar të kryhet ky proces por në fakt kjo kryhet edhe në sistemin e gjyqsorit, ku është me atë që është e famshme me AKMIS-in që është keqpërdorur dhe tani ministria ka instrumentin e vetë për të kontrolluar përmes trupave të vetë këtë proces, sa lëndë janë në proces, si ndahen ato dhe këtë kam kërkuar që e njëjta zgjidhje ligjore të vlejë edhe për procesin e përzgjedhjes së lëndëve në prokuroritë e vendit. Domethënë që edhe aty do të ketë ndryshime ligjore dhe neni 107 do të ndryshohet dhe do të shtohet që të ketë mbikqyrje edhe Ministria e Drejtësisë”, u shpreh Ministri i Drejtësisë, Krenar Lloga.
e-max
e-maxhttp://gazetamax.mk
www.gazetamax.mk

SHPËRNDAJE

TË FUNDIT

Lajme të ngjashme
Lajme

Ringjallja e VMRO-së dhe bashkimi i dy “kryeneqëve”!

Nga Destan JONUZI Ali Ahmeti ende mbanë primatin e të...

Artis Kastrati shqiptari mjaft i respektuar në Festivalin e Cannës mes yjeve

Zemra na bëhet mal kur shohim se si personazhë...

Një Kolanë veprash më shumë se shkencë

Tetë vëllimet e profesor Ismail Ahmedit tashmë kanë zënë vend në...

Ju prezantojmë Celi Uka, një yll në ngjitje i muzikës

Ai jeton dhe vepron në Zvicër, por mësojmë se...