GazetaMax
Lajme

Prindërit kundër sindikatës së arsimit dhe vazhdimit të grevës

Në fillim të javës së dytë të ndërprerjes së mësimit dhe protestës nëpër çerdhe, sot bëhet e ditur se një numër i madh i prindërve nga disa çerdhe të Shkupit dhe qyteteve tjera do t’i çojnë fëmijët në çerdhe.

Më herët dhe gjatë dy ditëve të fundjavës prindërit u organizuan dhe vendosën t’i çojnë fëmijët në çerdhe.

Presion ka edhe për ata që kanë nxënës në shkollat ​​fillore dhe të mesme.

Dëm kolateral janë ata mësues/profesorë që e bëjnë punën e tyre me përkushtim dhe dashuri. Për ta jo 18 për qind, për ta nevojitet dyfish.

E dini që këta mësues pa para i përgatisin fëmijët për konkurse, mbajnë orë shtesë, i stimulojnë të përfshihen në projekte…

Nga ana tjetër, të tjerët që nuk duan profesion, as fëmijë. Pse të paguhen njësoj?

Këto paga paguhen nga buxheti dhe nuk janë një herë, por vitin e ardhshëm dhe vitin e ardhshëm.

Nga vijnë paratë?

Do të hyjmë përsëri në borxhe, pyesin prindërit.

Ata nuk janë dakord që mësimet të vazhdohen pas datës 10 qershor.

Ndryshe, mbrëmë ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jovana Trençevska mbrëmë në Facebook ka shkruar se në grevë SASHK-u duhet t’ua kompensojë pagat e mësimdhënësve.

“Ligji për Marrëdhëniet e Punës, i cili rregullon të drejtën e grevës dhe kompensimin e pagave gjatë grevës, si dhe Marrëveshjet Kolektive që SASHK ka nënshkruar në arsim dhe mbrojtjen e fëmijëve, parasheh që gjatë grevës punëdhënësi të paguajë kontribute për punëtorët që grevës. paga e bazës më të ulët për pagesën e kontributeve dhe pagë neto mund të paguajë organizatori i grevës. A do t’ua kompensojë SONK-u pagat e mësimdhënësve, profesorëve, edukatorëve dhe kujdestarëve, pse ligji u jep një mundësi të tillë? Apo kryesia e SASHK-ut do të marrë pagë por jo për anëtarësim? Anëtarësimi paguhet nga secili anëtar, çdo muaj ka zbritje për SASHK-un nga paga. Është solidarizuar dhe e drejtë tash që janë në grevë, pagën t’ia kthejë organizatori i grevës, SASHK, ka shkruar Trençevska në Facebook.

Related posts

Ratkoceri: Pas Marrëveshjes së Ohrit, Korridori 8 është projekti më i madh i shqiptarëve në Maqedoni

e-max

Spasovski: Asnjëherë të mos përsëritet “e hëna e zezë” kur VMRO përjashtoi me dhunë deputetët nga Kuvendi

e-max

Mariçiq: Ekipi nga Maqedonia është i gatshëm të fillojë procesin e skriningut

e-max