Punë e kryer! Milani po i shitet arabëve

Elliott Management, mund të pajtohet të shesë AC Milan në fund të sezonit, aktualisht në bisedime të avancuara me fondin arab Investcorp për një shitje.
Megjithatë, një raport tjetër ka konfirmuar se marrja në dukje është afër, përcjell ORAinfo.
Elliott Management ka në pronësi Milanin që nga viti 2018, kur pronari aktual Yonghong Li dështoi në kredinë e tij nga fondi mbrojtës amerikan. Që atëherë ka qenë një rrugëtim i suksesshëm dhe Milani tani është një klub i vlefshëm.

Sipas raporteve të ndryshme, duke përfshirë Anto Vitiello, bisedimet midis Investcorp dhe Elliott bazohen në një vlerësim prej 1.1 miliardë dollarësh. Kjo përfshin gjithashtu kostot e ndërtimit të një stadiumi të ri, i cili është një projekt që Investcorp synon ta shtyjë shumë.
Sipas gazetës arabe Al Arabiya, Investcorp janë me të vërtetë në bisedime për blerjen e Milanit dhe kryetari i tyre ekzekutiv, Mohammed Al Ardhi, po udhëheq personalisht negociatat me Elliott Management në Milano. Mbetet për t’u parë se cili do të jetë rezultati, por një marrëveshje duket se është afër./ORAinfo/

Të fundit në përqindje