Romanca përmes penelit/ Danton, burri që zhvarros gruan, Antoinette, duke e puthur dhe përqafuar për herë të fundit

Date:

Kjo nuk është thjeshtë një pikturë. Është një ngjarje e vërtetë dhe e rrallë, ngjethëse gjithashtu. Dashuri që nuk pranon ndarje. Shpirtra që kërkojnë të ndalin kohën, të ribëjnë çfarë fatalisht i përket vdekjes.

Burri që puth gruan e vdekur, Antoinette, pasi e ka zhvarrosur atë. Ajo nuk mund të ikte pa lamtumirën e tij tragjike. Një ndarje që mbeti ngjarje dhe u jetësua në art si shprehjen e pasionit të një burri, i cili i pamundur të ishte prezent, kur bashkëshortja humbi jetën gjatë lindjes, bashkë me fëmijën e tyre.

e-max
e-maxhttp://gazetamax.mk
www.gazetamax.mk

SHPËRNDAJE

TË FUNDIT

Lajme të ngjashme
Lajme

Ringjallja e VMRO-së dhe bashkimi i dy “kryeneqëve”!

Nga Destan JONUZI Ali Ahmeti ende mbanë primatin e të...

Artis Kastrati shqiptari mjaft i respektuar në Festivalin e Cannës mes yjeve

Zemra na bëhet mal kur shohim se si personazhë...

Një Kolanë veprash më shumë se shkencë

Tetë vëllimet e profesor Ismail Ahmedit tashmë kanë zënë vend në...

Ju prezantojmë Celi Uka, një yll në ngjitje i muzikës

Ai jeton dhe vepron në Zvicër, por mësojmë se...