Sallahu: Projektkodi Civil është dokumenti më i rëndësishëm legjislativ

Date:

Është mbajtur takimi i Komunitetit Drejtues të Projektit mbështetës mbi hartimin e Kodit Civil.
Kjo është bërë e ditur nga Ministria e Drejtësisë, ku nëpërmjet një postimi në faqen e tyre, në Facebook, është thënë se Kodi Civil është i financuar nga Bashkimi Evropian.
Në takim mori pjesë edhe Zëvendësministri i Drejtësisë, Blerim Sallahu, i cili në fjalën e tij hyrëse theksoi rëndësinë e miratimit sa më parë të Projektkodit Civil, si dokumenti më i rëndësishëm legjislativ, që rregullon marrëdhëniet shoqërore të natyres civile.
“Projektkodi Civil, mbështetur edhe nga ekspertët e projektit, do të adresohet në pajtim me vlerat dhe standardet evropiane”, thuhet në postimin e Ministrisë së Drejtësisë.
Vlen të përmendet se deputetët e Kosovës nuk e kanë miratuar ProjektKodin Civil, ku prej 61 deputetëve vetëm 28 prej tyre kishin votuar pro këtij ProjektKodi Civil.
Postimi i plotë:
U mbajt takimi i Komitetit Drejtues të Projektit mbështetës të hartimit të Kodit Civil
Në ambientet e Ministrisë së Drejtësisë u mbajt takimi i Komitetit Drejtues të Projektit për mbështetje Kodit Civil i financuar nga Bashkimi Evropian.
Në takim mori pjesë edhe Zëvendësministri i Drejtësisë, Blerim Sallahu, i cili në fjalën e tij hyrëse theksoi rëndësinë e miratimit sa më parë të Projekt-Kodit Civil, si dokumenti më i rëndësishëm legjislativ, që rregullon marrëdhëniet shoqërore të natyres civile.
Sallahu theksoi se Projekt-Kodi Civil, mbështetur edhe nga ekspertët e projektit, do të adresohet në pajtim me vlerat dhe standardet evropiane.
Në takim u diskutua për hapat e ardhshëm dhe u theksua se Projekt-Kodi civil, duke qenë njëri prej dokumenteve tejet me rëndësi i cili rregullon jetën dhe përditshmërinë e qytetarëve të Republikës sonë, i njëjti të procedohet sa më parë në Kuvend.

e-max
e-maxhttp://gazetamax.mk
www.gazetamax.mk

SHPËRNDAJE

TË FUNDIT

Lajme të ngjashme
Lajme

Toyota po përgatit një veturë më të madhe elektrike

Toyota ka planifikuar të shtojë linjën e automjeteve elektrike...

Suedia synon të bëhet vendi i parë në Evropë “pa duhanpirje”

Suedia, e cila ka shkallën më të ulët të...

Tahiri: Kurti po eksperimenton me vendin, e ka harruar interesin qytetar për dialogun

Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së Besnik Tahiri të...