Scholz: Vendet e NATO-s nuk duhet t’i marrin parasysh thirrjet për reagime të ashpra për luftën

Berlin, 22 Prill – NATO-ja duhet të shmangë konfrontim të drejtpërdrejtë ushtarak me Rusinë, sepse nuk mund të çojë në Luftën e Tretë Botërore, deklaroi sot kancelari gjerman Olaf Sholc.

Në pyetjen pse mendon se dërgimi i tankeve gjermane për Ukrainë mund të çojë në luftë bërthamore, Sholci në deklaratën për “Shpigel”-in tha se “nuk ekziston rregull që të caktohet kur Gjermania mund të konsiderohet palë ushtarake në luftën në Ukrainë”, dhe prandaj është shumë me rëndësi çdo hap të shqyrtohet me kujdes.

Sholci e theksoi rëndësinë që anëtaret e NATO-s të bashkëpunojnë ngushtë dhe ta injorojnë thirrje e tepërta për reagime të ashpra, sepse pasojat nga veprimi i gabueshëm mund të jenë dramatike.

Të fundit në përqindje